Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Υπάρχει οριστική λύση για την ακμή;

23/3/2018 11:16:55 πμ
Και ποιες είναι οι νέες αιτιολογικές θεραπείες;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που αφορά χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών και όχι μόνο τους εφήβους, όπως πιστεύαμε παλαιότερα. Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία υπολογίζεται ότι αφορά περίπου το 80% των εφήβων και σχεδόν το 40% των ενήλικων γυναικών. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργεί η ακμή, έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των πασχόντων, κάνοντάς τους να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.


«Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι η ακμή είναι ένα περίπλοκο και πολυεπίπεδο νόσημα, που πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται αναλόγως από τον τύπο και τη φάση στην οποία βρίσκεται», σημειώνει η Dr Νικολέτα Κοΐνη, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής. Εξηγεί ότι η σωστή θεραπευτική αγωγή προκύπτει από τη σωστή διάγνωση και σταδιοποίηση της ακμής, την πειθαρχία που θα επιδείξουν οι ασθενείς, αλλά κυρίως από την ανακάλυψη των πραγματικών αιτίων που συντείνουν στην ύπαρξή της. Υπενθυμίζει δε ότι, ένα ακνεϊκής φύσης δέρμα, θα έχει πάντοτε την τάση να εμφανίζει συμπτώματα ακμής και να υποτροπιάζει ξανά και ξανά.

Πώς να αποκτήσετε βελούδινη και καθαρή επιδερμίδα

Το ζητούμενο πάντα για τους ασθενείς είναι πώς θα απαλλαγούν από την ακμή και θα αποκτήσουν βελούδινη και καθαρή επιδερμίδα, χωρίς να ντρέπονται για το πρόσωπό τους. Σήμερα, η πρόοδος της επιστήμης έχει αναδείξει ως πρώτης γραμμής τακτική για την αντιμετώπιση της ακμής τις λεγόμενες «αιτιολογικές θεραπείες», αυτές δηλαδή που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της νόσου στη ρίζα της, εντοπίζοντας και καταπολεμώντας τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος. Τέτοια αποτελούν, τόσο οι ορμονικές ανισορροπίες όσο και τα χρόνια μεταβολικά προβλήματα.


Σύμφωνα με την Dr Κοΐνη, η ορμονική ανισορροπία αντιμετωπίζεται κατά κύριο λόγο με την χορήγηση αντισυλληπτικών δισκίων, δηλαδή συνθετικών ορμονών που διαθέτουν κατά πολύ ως προς τη μοριακή σύστασή τους από τις φυσικές ορμόνες που παράγει το σώμα μας. Και αυτό φαίνεται να έχει πολλές και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.


«Ωστόσο, σήμερα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χορηγούμε στον ασθενή φυσικές, βιομιμητικές ορμόνες, που διαθέτουν ακριβώς την ίδια μοριακή σύσταση με τις ορμόνες που παράγονται από τον οργανισμό μας», λέει η ειδικός και εξηγεί ότι αυτό το είδος θεραπείας «έχει ως αποτέλεσμα οι φυσικές (βιομιμητικές) ορμόνες να απορροφώνται από τις φυσικές ορμόνες που παράγει το σώμα μας με αποτέλεσμα την φυσική ορμονική αποκατάσταση. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη στη γενικότερη υγεία του ατόμου διορθώνοντας εν συνόλω την ορμονική ανισορροπία. Με αυτόν τον τρόπο, πέραν όλων των υπόλοιπων θετικών αποτελεσμάτων που βιώνει ο ασθενής, η νόσος της ακμής αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί και τα ακνεϊκά συμπτώματα να εξαλείφονται».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής