Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υπ. υγείας: Καμία αύξηση στις τιμές των ΜΥΣΥΦΑ έως τέλος του χρόνου

21/1/2016 8:25:00 πμ
Νέα απόφαση του υπ. υγείας Ανδρέα Ξανθού απαγορεύει οποιαδήποτε αύξηση των τιμών ΜΥΣΥΦΑ έως 31-12-16
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Δεν επιτρέπεται αύξηση των τιμών των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ έως την 31-12-2016, σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην ίδια απόφαση ορίζεται ότι «για τα ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ η αναγραφόμενη λιανική τιμή είναι ενδεικτική και συνιστά την ανώτατη λιανική τιμή έως την 31-12-2016».

Σε άλλη παράγραφο της απόφασης προβλέπεται ότι «Οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας έγκρισής τους, διατηρούν το 65% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων, μετά τη λήξη της «περιόδου προστασίας των δεδομένων».

Τέλος, οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων που ισχύουν πριν την ανωτέρω ανατιμολόγηση εξακολουθούν να ισχύουν για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς και σαράντα πέντε (45) ημερών για τα φαρμακεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το παράδειγμα του νέου εγχειρήματος της Walmart






Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού
ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία σκόπιμης κακοδιαχείρισης φαρμάκων
Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων