Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Υγιή παιδιά μετά από κατάψυξη ωαρίων

21/3/2016 1:39:55 μμ
Διημερίδα Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΜΗΤΕΡΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η γέννηση νεογνού στο ΜΗΤΕΡΑ μετά από κατάψυξη ωαρίων ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της 5ης επιστημονικής διημερίδας της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής  με θέμα "Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εμβρυολογία" που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο στις 19 & 20 Μαρτίου 2016. Όλη η θεραπεία της εξωσωματικής, κατάψυξης και εμβρυομεταφοράς έγινε στη Μονάδα του ιδιωτικού νοσοκομείου.

Όπως τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας της για τη διατήρηση της γονιμότητας, η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, εξειδικευμένη στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Σταυρούλα Μαραγκού «Ένα κοριτσάκι βάρους 2.800γρ. γεννήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ χρησιμοποιώντας ωάρια, τα οποία η ίδια είχε καταψύξει. Η κατάψυξη ωαρίων αποσκοπεί στο να "παγώσει το βιολογικό ρολόι", δηλαδή να καταψυχθούν ωάρια σε μικρότερη ηλικία και να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη. Η τεχνική κατάψυξης ωαρίων που χρησιμοποιήθηκε, η υαλινοποίηση, εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά επιβίωσης και γονιμοποίησης των ωαρίων μετά την απόψυξη, σε αντίθεση με παλαιότερες μεθόδους των οποίων τα αποτελέσματα ήταν φτωχά».

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο Enrico Papaleo, Επικεφαλής της Μονάδας Γονιμότητας, University Vita-Salute, Milan, Italy ο οποίος ανέλυσε όλα τα νεώτερα πρωτόκολλα εξωσωματικής γονιμοποίησης και τους τρόπους με τους οποίους η εφαρμογή αυτών οδηγεί σε αύξηση των ποσοστών κλινικών κυήσεων μετά από IVF. Παράλληλα, η κα Hemlata Thackare Mphil, Msc, MRCOG, Διευθύντρια Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, The London Women?s Clinic περιέγραψε τα νεώτερα δεδομένα στο θέμα της κρυοσυντήρησης ωαρίων για διατήρηση γονιμότητας είτε μετά από διάγνωση κακοήθειας είτε για κοινωνικούς λόγους. Επίσης, αναλύθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα τράπεζας ωαρίων στη London Women?s Clinic της Μεγ. Βρετανίας.

Από την πλευρά του, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης επεσήμανε ότι «Οι καινοτόμες τεχνικές κατάψυξης των ωαρίων σε νέες γυναίκες που για κοινωνικούς λόγους θέλουν να παρατείνουν τη γονιμότητά τους σε μεγαλύτερη ηλικία, τους δίνουν πλέον ρεαλιστικές πιθανότητες να το πετύχουν και να αποκτήσουν το δικό τους παιδί όταν αυτές το επιθυμήσουν. Η ίδια επίσης μέθοδος δίνει λύση στη διατήρηση γονιμότητας σε νέες γυναίκες που διαγνώστηκαν με καρκίνο και προβαίνουν σε κατάψυξη ωαρίων πριν την έναρξη της χημειοθεραπείας ή της ακτινοβολίας».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης είπε ότι «Η Μονάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων Μονάδων στην Ελλάδα με σταθερή διαχρονική πορεία την τελευταία 15ετία και με περισσότερους από 15.000 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι πιστοποιημένες με ISO διαδικασίες της σε συνδυασμό με τις πρωτοπόρες μεθόδους ανάπτυξης και καλλιέργειας εμβρύων και τη σύγχρονη υποδομή του εμβρυολογικού της εργαστηρίου, ενισχύουν τη θέση της στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού διεθνώς. Το γεγονός ότι λειτουργεί μέσα σε μεγάλο & οργανωμένο μαιευτικό και γυναικολογικό νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό, την καθιστά ως μία από τις πλέον αξιόπιστες Μονάδες στη χώρα μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο