Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Απαιτεί την αποζημίωση των ταινιών μέτρησης γλυκόζης για όλους τους ασθενείς

4/11/2025 3:03:14 μμ
Και απειλεί με παραστάσεις διαμαρτυρίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απαιτεί την επαναφορά της αποζημίωσης ταινιών μέτρησης γλυκόζης για τους χρήστες CGM, η οποία διακόπηκε στον πρόσφατο ΕΚΠΥ.

 

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια δαπάνη που δεν ξεπέρνα τα 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως και μια απόφαση «καταδικαστέα από όλους τους πάσχοντες και από την επιστημονική κοινότητα», καθώς η μέτρηση γλυκόζης είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή κλινικών σφαλμάτων και επικίνδυνων επεισοδίων υπογλυκαιμιών/υπεργλυκαιμιών.

 

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά, μεταξύ άλλων, τροποποίηση του ΦΕΚ και επισημαίνει ότι αν δεν λάβει άμεσα γραπτώς θετική και δεσμευτική απάντηση, θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της με τη μαζική συλλογή υπογραφών και την οργάνωση μαζικών παραστάσεων διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δέσμευση του υπουργού Υγείας προς την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη






Σχετικά άρθρα

3ο ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει τη θέση της στην καινοτομία της υγείας
Υπάρχει όμως ανάγκη για συνέπεια, προβλεψιμότητα, επενδύσεις, ταχύτερες διαδικασίες και ένα ισχυρό οικοσύστημα
Medicines for Europe: H E.E. οφείλει να στηρίξει τον έγκαιρο ανταγωνισμό από γενόσημα
Δηλώσεις στο Legal Affairs Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα
Διεθνής τάση η απευθείας πώληση σκευασμάτων σε καταναλωτές ή φαρμακεία
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
PGEU: Η Ε.Ε. ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας