Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη
10 χρόνια Tεχνολογία για τη Ζωή και στην Ελλάδα
Υποχρεωτικά τα ηλεκτρονικά βιβλία από τον Απρίλιο του 2020
Για όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες
Εξελίξεις στη δερμοκοσμητολογία & νέα πατενταρισμένα μόρια
Πώς διασφαλίζονται η καταλληλότητα και η αποτελεσματικότητα των καλλυντικών


Viatris: Η επωνυμία της νέας φαρμακευτικής εταιρείας των Pfizer και Mylan

15/11/2019 4:09:42 μμ
Η σύμπραξη αναμένεται στα μέσα της επόμενης χρόνιας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Pfizer και η Mylan ανακοίνωσαν ότι η επωνυμία της νέας εταιρείας, που θα δημιουργηθεί από τη σύμπραξη της Mylan και της Upjohn (τμήμα της Pfizer), θα είναι: Viatris.

Το όνομα αυτό, εμπνευσμένο από τη λατινική γλώσσα, υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα διανύσει μια διαδρομή («via») προς τρεις («tris») βασικούς στόχους: την επέκταση της πρόσβασης στα φάρμακα, την καινοτομία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και την έμπνευση εμπιστοσύνης από την υγειονομική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Η Viatris θα συνδυάζει την ισχυρή ηγετική παρουσία της Upjohn στην Κίνα και στις αναδυόμενες αγορές με τη σημαντική παρουσία της Mylan στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, επιτρέποντάς της να επεκταθεί πολύ γεωγραφικά με το ευρύ χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τώρα και στο μέλλον.

Ο Robert J. Coury, που θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Viatris δήλωσε: «Θέλαμε ένα όνομα που θα έκανε τη νέα μας εταιρεία να ξεχωρίζει και θα περνούσε το σαφές μήνυμα ότι θα είμαστε πρωταθλητές στην παγκόσμια υγεία. Φτιάχνουμε μια εταιρεία που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη – μια εταιρεία που θα εστιάζει στη δημιουργία ενός πιο ελπιδοφόρου και βιώσιμου περιβάλλοντος στην υγεία, ενισχύοντας τους ασθενείς για να ζήσουν πιο υγιείς σε κάθε στάδιο της ζωής τους».

Ο Michael Goettler, πρόεδρος Upjohn και αναμενόμενος διευθύνων σύμβουλος της Viatris είπε: «Το όνομα Viatris εκφράζει τη δύναμη της συνδυασμένης κληρονομιάς των δύο εταιρειών και τον κοινό στόχο μας να προσφέρουμε υψηλότατης ποιότητας φάρμακα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς. Έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε καλύτερη υγεία, καλύτερη φροντίδα και μεγαλύτερη αξία στους ασθενείς και στους συνεργάτες μας σε όλον τον κόσμο».

Μέσα στους επόμενους μήνες, οι μέτοχοι της Mylan θα ψηφίσουν για την προτεινόμενη σύμπραξη με την Upjohn, μια συμφωνία που θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως στα μέσα του 2020. Μέχρι τότε οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, εξυπηρετώντας τους ασθενείς τους ως χωριστά brands.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για το βιο-ομοειδές της τραστουζουμάμπης


Σχετικά άρθρα

Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη
10 χρόνια Tεχνολογία για τη Ζωή και στην Ελλάδα
Οι 5 χειρότερες συμφωνίες της δεκαετίας στη φαρμακευτική αγορά
Οδήγησαν σε αποτυχημένα προγράμματα και απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων
Ο ΟΦΕΤ πρεσβευτής της Επιχειρηματικής Ηθικής
Απέσπασε Βραβείο ΕΒΕΝ GR 2019, Responsible Management Awards
H Νέας Γενιάς συσκευή Elpenhaler® κάνει τη διαφορά
H ELPEN προχωρά στον ανασχεδιασμό της καινοτόμας εισπνευστικής συσκευής