Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τρέχουν στον ΕΟΠΥΥ να μαζέψουν ρευστό!

5/4/2013 5:45:13 μμ
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό, καθώς η τρόικα για άλλη μια φορά... έβγαλε δόντια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην είσπραξη των τελευταίων χρημάτων που οφείλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία των οποίων οι κλάδοι υγείας έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διοίκηση του Οργανισμού. Οι δανειστές μας συνεχίζουν να δίνουν οδηγίες για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του Οργανισμού, πιέζοντας να εισρεύσει ρευστό στον ΕΟΠΥΥ.

 

Μάλιστα, αυτό που φαίνεται να ενοχλεί σφόδρα τους τροϊκανούς είναι το γεγονός πως δεν τηρείται και η σχετική ρύθμιση που έχει προωθηθεί και προβλέπει την απευθείας είσπραξη των χρημάτων υπέρ ΕΟΠΥΥ πριν αυτά φθάσουν στα... συρτάρια των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Οι καθυστερήσεις καταβολής των κονδυλίων τα οποία παρακρατούνται από τους εργαζόμενους μέσω των ασφαλιστικών εισφορών δημιουργούν άλλωστε πρόβλημα ρευστότητας στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αδυνατεί να εξοφλήσει τις δικές του οφειλές στους παρόχους. Μέχρι στιγμής, τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν στο φορέα 300 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ έχουν καταβάλει ήδη 600 εκατομμύρια σε ένα σύνολο οφειλών 900 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Εκτός αυτού, οι δανειστές μας επιμένουν να βρεθεί λύση για την ορθή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να πληρώνονται άμεσα όσοι παρέχουν υπηρεσίες υγείας ή προϊόντα, όπως οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι κλινικές κλπ. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν περαιτέρω περικοπές από προνόμιο που θεωρούν ότι απολαμβάνουν οι ασφαλισμένοι.


Πηγή: iatropedia.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του






Σχετικά άρθρα

Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L’OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα