Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«Το Πολυτεχνείο χτίστηκε από ανθρώπους για μια ελεύθερη ζωή»

17/11/2025 5:15:06 μμ
Σύμφωνα με τη φαρμακοποιό του Πολυτεχνείου Μέλπω Λεκατσά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου, η Μέλπω Λεκατσά, υπεύθυνη του φαρμακείου του Πολυτεχνείου κατά την κατάληψη του 1973, περιέγραψε στην ΕΡΤnews και στην εκπομπή «Συνδέσεις» τις δύσκολες συνθήκες κράτησης, τον φόβο αλλά και τη δύναμη της ψυχραιμίας που χρειάστηκε για να αντέξει τρεισήμισι μήνες στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

 

Η ίδια υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο της αυτοοργάνωσης και την απουσία κομματικού ελέγχου: «Το Πολυτεχνείο χτίστηκε από ανθρώπους που ήθελαν να δουν το όραμά τους για μια ελεύθερη ζωή».

 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Δημήτρης Παπαχρήστος, γνωστός ως η φωνή που μετέδωσε το μήνυμα «Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο…», ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είχαμε επίγνωση ότι γράφουμε ιστορία», επισημαίνοντας ότι η  δράση των φοιτητών ήταν αποτέλεσμα «πίστης στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στα όνειρα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές η φαρμακοποιός αναλύει τις θέσεις της για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Οι επισκέπτες υγείας απέκτησαν πρόσβαση στα Εθνικά Μητρώα Εμβολιασμών
Στοχεύουν τώρα και σε άλλα κομβικά ψηφιακά εργαλεία της δημόσιας υγείας
Ναι στην κοινή κλινική αξιολόγηση φαρμάκων στην Ε.Ε.
Είναι από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τον Κ. Αθανασάκη
1 εκατ. καρδιολογικά φάρμακα ανακαλεί η Amgen στις ΗΠΑ
Παράχθηκαν στην Ιταλία και πιθανώς να έχουν επιμολυνθεί με «ξένη» ουσία