Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Νέος κύκλος σπουδών του Diploma in Pharmacy Management
Έναρξη στις 15 Ιουνίου 2020
Amazon Pharmacy: Το brand κατοχυρώθηκε στο Ην. Βασίλειο
Κωλύματα στην Αυστραλία από το φαρμακευτικό σύλλογο
Μάσκες που μεταδίδουν χαμόγελα και ξεκάθαρη ομιλία
Διεθνή λύση επικοινωνίας βαρήκοων ατόμων δίνει η συνεργασία ελληνικών εταιρειών


Πολυτεχνείο του Τορίνου: 8 στις 10 προστατευτικές μάσκες δεν προφυλάσσουν

4/5/2020 11:55:06 πμ
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απάντηση στο φλέγον ερώτημα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες για το αν οι προστατευτικές μάσκες είναι πραγματικά αποτελεσματικές έναντι του κορονοϊού επιχειρεί να δώσει ένα από τα κορυφαία Πολυτεχνεία της Ευρώπης, αυτό του Τορίνου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο ερώτημα «εάν είναι πραγματικά αποτελεσματικές οι προστατευτικές μάσκες προσώπου» αφιερώνονται πολλά σημερινά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον ιταλικό τύπο.

Το Πολυτεχνείο του Τορίνου, μετά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα τόσο του κοινού όσο και των επαγγελματιών υγείας για το ποιες μάσκες είναι πιο αποτελεσματικές, δημιούργησε ένα δικό του εργαστήριο ανάλυσης των όσων προστατευτικών μασκών κυκλοφορούν στην ιταλική αγορά. Το εργαστήριο έβαλε στο μικροσκόπιο όχι μόνο τις χειρουργικές αλλά και τις FFP2 FFP3 μάσκες και όσες απλές χρησιμοποιεί καθημερινά ο κόσμος. Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τεστ δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι:
  1. 8 στις 10 προστατευτικές μάσκες δεν πέρασαν ούτε καν το πρώτο βήμα ασφάλειας κατά την ανάλυσή τους.
  2. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της άθλησης μπορεί να δημιουργηθεί αναπνευστική αλκάλωση στους χρήστες μασκών, λόγω της αυξημένη εισπνοής διοξειδίου του άνθρακα. Και αυτό είναι ένα βασικό αίτιο πιθανής λιποθυμίας του χρήστη.
Σημειώνεται πως στη γειτονική Ιταλία οι προστατευτικές μάσκες δίνονται σε όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως, δωρεάν ενώ ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στην κατασκευή μέσων προστασίας αυξήθηκε και η ζήτηση των αναλύσεων της αποτελεσματικότητάς τους μέσω των εργαστηριακών μετρήσεων.

Με δεδομένο ότι οι μάσκες θα διατεθούν άμεσα προς χρήση αυτήν την εβδομάδα στους Ιταλούς, που τόσο κτυπήθηκαν από την πανδημία, τα ζητούμενα ασφαλείας είναι αμείλικτα με τον ιταλικό τύπο να αναφέρει πως «κρίνεται απαραίτητη μια μέθοδος αναγνώρισης και πιστοποίησης της ποιότητά τους».

Σύμφωνα με τον Πάολο Τρονβίλε, καθηγητή Βιομηχανίας στο Πολυτεχνείο του Τορίνου αλλά και μέλος της Task Force για την πανδημία: «το να επεξεργαστούμε μια μέθοδο πιστοποίησης της ποιότητα των προστατευτικών μασκών και να φθάσουμε σε αποτελεσματικά επίπεδα απόδοσης το Πολυτεχνείο ξεκίνησε έναν ανοικτό διάλογο με την UNI (αρμόδιος ιταλικός οργανισμός πιστοποίησης) και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο ως οδηγία προς τους κατασκευαστές μασκών για την παραγωγή ποιοτικών μασκών. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει βέβαια να συνδράμει και η κυβέρνηση δίνοντας άδεια μόνο σε όσες εταιρείες πληρούν το μίνιμουμ των προδιαγραφών ασφαλείας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διεθνή λύση επικοινωνίας βαρήκοων ατόμων δίνει η συνεργασία ελληνικών εταιρειών
Η ζήτηση θα είναι αυξημένη σε όλον τον κόσμο την περίοδο 2020-21


Σχετικά άρθρα

Χορήγηση πλάσματος ιαθέντων από τη νόσο COVID-19
Πολύ θετικά τα πρώτα αποτελέσματα
Τεστ αντισωμάτων για τη νόσο Covid-19
Σημαντικές οδηγίες για τη σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων τους
Επικαιροποιούνται οι συστάσεις εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες
Για την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη εξαπάτηση από τα ψέματα της καπνοβιομηχανίας
Το μήνυμα των ειδικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος