Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το Παρατηρητήριο τιμών στα ΜΗΣΥΦΑ καθυστερεί

21/12/2017 12:36:12 μμ
Οι τιμές των σκευασμάτων ανεβαίνουν διαρκώς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξήσεις μέχρι και 200% στις τιμές χονδρικής έφερε η απελευθέρωση των τιμών στα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΔΣ του ΠΦΣ.

Μια αύξηση, που όπως λένε, είναι σε βάρος τόσο των καταναλωτών όσο και των φαρμακοποιών. Οι μεν πρώτοι καλούνται να πληρώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα από τη τσέπη τους, ενώ οι δεύτεροι αδυνατούν να μετακυλήσουν αυτές τις αυξήσεις στον ασθενή. Επομένως, η αναγραφή της ενδεικτικής λιανικής τιμής αναγκάζει πολλές φορές τους φαρμακοποιούς να πωλούν και με ζημιά.


Από την άλλη πλευρά, το πολυδιαφημισμένο Παρατηρητήριο τιμών των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., που είχε υποσχεθεί το υπουργείο Υγείας, «δεν το έχουμε δει ακόμη» λένε στελέχη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα ενδεικτική λίστα μέσα από την οποία διαφαίνεται η αύξηση της τιμής πολλών Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο 2016 έως το Δεκέμβριο 2017.


Δείτε τον πίνακα εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και των ΣΥ.ΦΑ. Νότιας Πελοποννήσου και Έβρου
Ανακοινώσεις του Χ. Καραθάνου σε εκδήλωση του ΕΦΕΧ






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό