Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το θέμα του ΕΟΠΥΥ στα χέρια του πρωθυπουργού

16/12/2013 9:29:17 πμ
Κρίσιμη συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Σαμαρά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παίρνει στα χέρια του το θέμα του ΕΟΠΥΥ μετά από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις των γιατρών με τον υπουργό Υγείας, τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και την αποτυχημένη συνεδρίαση του τομέα Υγείας της Ν.Δ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οι γιατροί λένε «όχι» στο σχέδιο του ‘Αδωνι Γεωργιάδη για τον νέο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την απεργία τους έως την επόμενη Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου. Δέχονται να ενταχθούν στον νέο φορέα με καθεστώς πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να διατηρήσουν τα ιατρεία τους, χωρίς να υπάρξει καμία απόλυση.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν κάνει διάλογο με τους γιατρούς όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.


Οι εξελίξεις υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό να παρέμβει και έτσι σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνάντηση στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου του Προεδρείου Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία όμως και του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί υποχρέωσή του να προασπίσει τις συνθήκες για την ισοδύναμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας καθώς επίσης να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας του ιατρικού προσωπικού στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Είναι ένα σημαντικό βήμα για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη






Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού
ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία σκόπιμης κακοδιαχείρισης φαρμάκων
Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων