Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ στα χέρια του πρωθυπουργού

16/12/2013 9:29:17 πμ
Κρίσιμη συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Σαμαρά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παίρνει στα χέρια του το θέμα του ΕΟΠΥΥ μετά από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις των γιατρών με τον υπουργό Υγείας, τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και την αποτυχημένη συνεδρίαση του τομέα Υγείας της Ν.Δ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οι γιατροί λένε «όχι» στο σχέδιο του ‘Αδωνι Γεωργιάδη για τον νέο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας και έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την απεργία τους έως την επόμενη Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου. Δέχονται να ενταχθούν στον νέο φορέα με καθεστώς πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να διατηρήσουν τα ιατρεία τους, χωρίς να υπάρξει καμία απόλυση.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν κάνει διάλογο με τους γιατρούς όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.


Οι εξελίξεις υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό να παρέμβει και έτσι σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνάντηση στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου του Προεδρείου Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία όμως και του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί υποχρέωσή του να προασπίσει τις συνθήκες για την ισοδύναμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας καθώς επίσης να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας του ιατρικού προσωπικού στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή