Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Πανδαιμόνιο στη συνεδρίαση για την Π.Φ.Υ.

6/12/2013 10:40:04 πμ
Σκληρές φράσεις, αποχωρήσεις και ηχηρές απουσίες χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Κατά τη διάρκειας της χθεσινής (5/12) συνεδρίασης του τομέα Υγείας της Ν.Δ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, κατά την οποία ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλούσε για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δημιουργήθηκε σάλος από διαμαρτυρίες γιατρών ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων, ακούστηκαν σκληρές φράσεις και η ομιλία του υπουργού διακόπηκε.


Η συζήτηση εξελισσόταν ομαλά έως τις 9 το βράδυ, όταν ομάδα 50 γιατρών του ΕΟΠΥΥ αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενοι για την εμμονή του υπουργείου Υγείας με τις απολύσεις συναδέλφων τους. Έτσι, ενώ είχαν ολοκληρώσει τις ομιλίες τους τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αθανάσιος Αποστολόπουλος (πρόεδρος), Γιάννης Χρονόπουλος (αντιπρόεδρος) και Χαράλαμπος Μπονάνος (γενικός γραμματέας), αλλά και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης υποχρεώθηκε να διακόψει την ομιλία του και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.


Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε ήταν αυτό που είπε ο κ. Χρονόπουλος, απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου: «Εμείς έχουμε πάρει όλους τους Συλλόγους (σ.σ. έχουν κερδίσει στις αρχαιρεσίες με την παράταξη της Ν.Δ.) και εσείς μας απολύετε».

Εν κατακλείδι

Γιατροί που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση αναφέρουν ότι η κατάσταση εξελίχθηκε δυσμενώς για τους γιατρούς, εξαιτίας της κακής στάσης που επέδειξαν, καθώς δεν πέρασαν τα επιχειρήματα του κλάδου.

 

Σημειωτέον ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης...

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή