Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


«The Lancet Diabetes & Endocrinology»: Η μελέτη ADAPT δείχνει τη θεραπευτική αξία των αντλιών ινσουλίνης

28/9/2022 10:22:05 μμ
Έδειξε βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη θεραπεία δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης της Medtronic, ADAPT που δημοσιεύθηκαν στο «The Lancet Diabetes & Endocrinology», μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν το σύστημα αντλίας ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G, σε σύγκριση με τις ενέσεις ινσουλίνης. Η πρώτη στο είδος της μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν το σύστημα Medtronic πέτυχαν 1,4% απόλυτη μείωση στην A1c και 27,6% απόλυτη αύξηση στον Χρόνο εντός Στόχου (Time in Range). 

Η μελέτη ADAPT είναι η πρώτη διεθνής, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη, η οποία αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του συστήματος MiniMed™ 780G σε σχέση με τη συμβατική θεραπεία (θεραπεία με πολλαπλές ενέσεις MDI + συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης διαλείπουσας σάρωσης - isCGM-intermittently scanned CGM) σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, τα οποία δυσκολεύονταν να επιτύχουν τους γλυκαιμικούς τους στόχους. Η μελέτη αξιολόγησε 82 άτομα τα οποία χρησιμοποιούσαν MDI και isCGM (δηλ. πολλαπλό σχήμα ενέσεων και σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης διαλείπουσας σάρωσης) για τη διαχείριση του διαβήτη τους πριν από την έναρξη της μελέτης. 

Σύμφωνα με τον Ohad Cohen, M.D., Senior Global Medical Affairs Director της Medtronic Diabetes «μελέτες όπως αυτή μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ορίζουν τη συμβατική θεραπεία και να διευρύνουν τις επιλογές για τα άτομα που ζουν με διαβήτη, ούτως ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αντλίες ινσουλίνης νωρίτερα για να βελτιώσουν τη γλυκαιμική μεταβλητότητα και να μειώσουν την επιβάρυνση που νιώθουν λόγω της πάθησης του διαβήτη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της