Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

TEVA: Εξαγορά της MicroDose με 40 εκ. δολ. και 125 εκ. δολ. για νέες εγκρίσεις

24/7/2013 7:01:22 μμ
Με την προσθήκη των τεχνολογιών και των προϊόντων της MicroDose, η Teva κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διεύρυνση της γκάμας της στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της MicroDose Therapeutx, κατέληξε η Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Η φαρμακευτική MicroDose Therapeutx εστιάζει σε συστήματα χορήγησης φαρμάκων, ιδίως σε ό,τι αφορά τεχνολογίες εισπνεόμενων φαρμάκων και προϊόντα για παθήσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Με την προσθήκη των τεχνολογιών και των προϊόντων της MicroDose, η Teva κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διεύρυνση της γκάμας της στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Η Teva θα αποκτήσει πρόσβαση στη μέχρι πρότινος αποκλειστικής εκμετάλλευσης τεχνολογία της MicroDose, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η συσκευή νεφελοποίησης πολλαπλών δόσεων σε μορφή ξηρής σκόνης, για τη χρήση της οποίας δεν απαιτείται καμία προετοιμασία και μέσω της οποίας το φάρμακο μπορεί να ληφθεί σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Η τρέχουσα γκάμα της MicroDose περιλαμβάνει το MDT-637 για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV)- ένα εισπνεόμενο, χαμηλής δόσης, μικρό μόριο. Πρόκειται για έναν αναστολέα σύντηξης, που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού και επιτυγχάνεται με την τεχνολογία της MicroDose.

Η συμφωνία

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Teva θα εξαγοράσει όλες τις κυκλοφορούσες μετοχές της MicroDose έναντι 40 εκ. δολ., ενώ παράλληλα θα καταβάλει πρόσθετες πληρωμές ύψους έως και 125 εκ. δολ. με την επιτυχία στόχων που αφορούν εγκρίσεις προϊόντων καθώς και όγκους πωλήσεων, ενώ θα καταβάλει κλιμακούμενες πληρωμές για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από την κυκλοφορία του MDT-637 στην αγορά, καθώς και ενός φαρμάκου για το άσθμα/τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια σε πιο πρώιμο στάδιο.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οικονομικός σύμβουλος της MicroDose Therapeutx ήταν η Stifel.

Δηλώσεις προέδρων

Ο πρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και επιστημονικός διευθυντής της Teva, Michael Hayden, δήλωσε ενθουσιασμένος «που η Teva μπορεί να συμπεριλάβει πλέον τα συναρπαστικά προϊόντα και τις τεχνολογίες της MicroDose στο ολοένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Η τεχνολογική πλατφόρμα της MicroDose είναι απλή και θελκτική και η προσθήκη αυτών των τεχνολογιών και προϊόντων στη γκάμα μας θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις ανικανοποίητες ανάγκες των νεότερων και γηραιότερων ασθενών, που επιζητούν έναν καλύτερο τρόπο λήψης των φαρμάκων από τα οποία εξαρτώνται».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MicroDose Anand V. Gumaste, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύω, ότι αυτή η συμφωνία παρέχει μια μοναδική ευκαιρία εξέλιξης της τεχνολογικής πλατφόρμας και των προγραμμάτων ανάπτυξης της MicroDose προς το μέγιστο όφελος των ασθενών. Η Teva διαθέτει ισχυρά και ολοένα διευρυνόμενα προνόμια αποκλειστικής διάθεσης προϊόντων για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, με τεράστια εμπειρία τόσο στους μηχανισμούς στοχοθετημένης χορήγησης φαρμάκων όσο και σε καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους. Η Teva έχει επίσης ισχυρή παρουσία στη διεθνή αγορά, ενώ διαθέτει μια αλυσίδα προμήθειας παγκόσμιας εμβέλειας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
Από το 2021 που ξεκίνησαν οι ανακλήσεις






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη