Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα για την ανάπτυξη των τεστ έναντι του κορονοϊού

15/5/2020 3:50:57 μμ
Γράφει ο Παντελής Κωνσταντουλάκης PhD, Μοριακός Βιολόγος - Γενετιστής, Επιστημονικός Διευθυντής Genotypos Science Labs
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπάρχουν αρκετά σημαντικά αναπάντητα ερωτήματα, κάποια από τα οποία διερευνώνται από την επιστημονική κοινότητα και αφορούν την ανάπτυξη των τεστ που θα εντοπίζουν τυχόν μόλυνση από τον SARS-CoV-2.

  1. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε ένα τεστ, το οποίο αναγνωρίζει μολυσμένα άτομα, προτού παρουσιάσουν συμπτώματα και προτού αρχίζουν να σκορπούν και να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους. Μια πολλά υποσχόμενη προσέγγιση είναι η αναγνώριση γονιδίων του ανθρώπου-ξενιστή, τα οποία εκφράζονται πολύ νωρίς στη διαδικασία της μόλυνσης με ειδικότητα για το συγκεκριμένο τύπο ιού.
  2. Μια αναλυτική χαρτογράφηση της ειδικότητας των αντισωμάτων κατά τη διάρκεια της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δηλαδή ένας έλεγχος της αντιδραστικότητας και λειτουργίας των αντισωμάτων, θα βοηθούσε πολύ να καταλάβουμε την ποικιλομορφία στην έκβαση της λοίμωξης μεταξύ των ανθρώπων, να γίνει καλύτερη διαστρωμάτωση του κινδύνου, να προβλέψουμε τη σχέση μεταξύ της ύπαρξης αντισωμάτων και της έκβασης της νόσου και να αναγνωρίσουμε τα ιδανικά αντιγόνα για την παρασκευή εμβολίου.
  3. Πολύ σημαντικό είναι να γίνουν ολοκληρωμένες μελέτες μεγάλης διάρκειας ώστε να διαπιστωθεί η σχέση μεταξύ των διαφορετικών τύπων ειδικών αντισωμάτων στον SARS-CoV-2 και της πιθανότητας ένα άτομο να νοσήσει ξανά.
  4. Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη όχι μόνο για γρήγορη διάγνωση, αλλά επίσης για την ανάπτυξη ιδιαίτερα ευαίσθητων και ειδικών εξετάσεων που θα μπορούν να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το γονιδίωμα του ιού, συμπεριλαμβανομένων πιθανών μεταλλάξεων, ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την εξάπλωση και εξέλιξη του ιού με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα βοηθήσει την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η έρευνα τρέχει από επιστήμονες που κατέχουν κυβερνητικές παθήσεις
Από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης
Έρευνα Ipsos: Οι έξυπνες συσκευές ενθαρρύνουν την αλλαγή του τρόπου ζωής
Το 72% των επαγγελματιών υγείας συνιστούν τη χρήση τους για την παρακολούθηση της υγείας
ΕΜΑ: Επιβεβαιώθηκε η παρενέργεια της finasteride
Αλλάζουν οι προειδοποιήσεις ασφαλείας των φαρμάκων
Κάθε μέρα κάτι ψάχνεις… Μήπως αυτόν τον Μάιο να ψάξεις και το δέρμα σου;
Το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας