Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τέλος οι συμβάσεις για όσους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ απεργούν

28/11/2013 6:06:21 μμ
Κίνηση...ματ του Αντώνη Μπέζα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Σε κίνηση αιφνιδιασμού προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ανακοινώνοντας πως διακόπτει από τις 29 Νοεμβρίου τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ για όσους γιατρούς - υπαλλήλους του Οργανισμού απεργούν.


Συγκεκριμένα , όπως τόνισε πριν από λίγο:


«Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα. Αυτό όμως που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ενθαρρύνονται να συνδεθούν και να περιηγηθούν στο σύστημα
Έχουν εξυπηρετηθεί 294 χιλιάδες αιτήματα από τον Ιούνιο του 2025






Σχετικά άρθρα

Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη
ΦΥΚ: Αναβλήθηκε προσωρινά η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ
Γίνεται για 2η φορά και οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί
ΣΦΕΕ: Το νέο επενδυτικό clawback δεν αφορά όλον το κλάδο
Την απογοήτευσή του για το σχετικό ΦΕΚ εκφράζει ο Σύνδεσμος
Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2