Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Task Force: Προτείνει νέο σχέδιο παροχής υπηρεσιών Υγείας

13/11/2014 10:10:39 πμ
Συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στο «μικροσκόπιο» της Task Force βρίσκεται το ελληνικό σύστημα παροχών υγείας και οι πηγές χρηματοδότησής του. Η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει στην Ελληνική πλευρά σχέδιο διασύνδεσης της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς με το σύστημα παροχών υγείας, μέσω ενός σχήματος συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Ουσιαστικά πρόκειται για το «γαλλικό μοντέλο», σύμφωνα με το οποίο η ευθύνη παροχής υπηρεσιών υγείας παραμένει στο κράτος, αλλά καθορίζει διαφορετικά ποσά απαλλαγών και ποσοστά συνασφάλισης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, τα φάρμακα και τα λοιπά ιατρικά είδη.


Οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραστική μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών για τις υπηρεσίες υγείας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας την εξειδίκευση της ασφαλιστικής αγοράς στο διακανονισμό των ζημιών, με τη δημιουργία κοινού μηχανισμού «εκκαθάρισης απαιτήσεων» από τον ΕΟΠΥΥ και την ασφαλιστική αγορά.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσίασε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην ενσωμάτωση της ΤΝ
Συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό






Σχετικά άρθρα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ελλείψεις φαρμάκων
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος
ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ο Νόμος περί Κρίσιμων Φαρμάκων
Στοχεύει στη μείωση των ελλείψεων
Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις