Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα προβλήματα με τις θεωρήσεις των συνταγών συνεχίζονται

28/5/2010
Επιστολή του Φ.Σ. Ηρακλείου προς το ΙΚΑ με αίτημα την εξεύρεση λύσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επιστολή προς τον Θ. Αμπατζόγλου απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου (Φ.Σ.Η.), λίγο πριν την παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ. Με την επιστολή το ΔΣ του Συλλόγου περιγράφει την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής θεώρησης συνταγών (αξίας 150 ευρώ και άνω) και εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού ελεγκτών, ενώ παράλληλα αιτείται την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων που θα έχουν ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων:

 

 

«Ηράκλειο, 26/5/2010

 

Κύριε Αμπατζόγλου,

 

Με το νόμο 3846/2010 επανήλθε το μέτρο θεώρησης των συνταγών, των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη των 150 ευρώ. Στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη διευθύντρια του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο ελεγκτές στο υποκατάστημα της πόλεως του Ηράκλειου, που βρίσκεται στην περιοχή Εσταυρωμένος, (7 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης) και ένας ελεγκτής στις Μοίρες (70 χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο). Επίσης μας ενημέρωσαν ότι πιθανόν και δύο ελεγκτές του πρώην ΤΑΞΥ θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στην πόλη του Ηρακλείου, όμως τα γραφεία του ΤΑΞΥ στην πόλη του Ηρακλείου βρίσκονται σε δύσκολα προσβάσιμη περιοχή.

 

Συνολικά λοιπόν στο νομό Ηρακλείου θα υπάρχουν 5 ελεγκτές.

 

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΙΚΑ Ηρακλείου δεν είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει απρόσκοπτα τους ασφαλισμένους του, και η εφαρμογή του μέτρου της θεώρησης των συνταγών θα δημιουργήσει φαινόμενα χάους στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Στο νομό Ηρακλείου, υπάρχει μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που ζει και εργάζεται στις τουριστικές περιοχές, όπως επίσης και σε πόλεις και χωριά, περιφερειακά της πόλης του Ηρακλείου. Σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχει ελεγκτής του ΙΚΑ.

 

Εκτός όμως από το μικρό αριθμό ελεγκτών, πρόβλημα προκύπτει και από το ωράριο λειτουργίας τους. Ενημερωθήκαμε ότι θα ελέγχουν συνταγές μόνο κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου, δηλαδή από 8.00 έως και 14.00. Εδώ υπάρχει το εξής ζήτημα. Τι θα γίνει με τις αθεώρητες συνταγές που θα χρειάζονται θεώρηση, κατά την περίοδο αργιών, του σαββατοκύριακου ή κατά τις βραδινές ώρες;

 

Ο Φ.Σ.Η., έχοντας υπόψη του τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στα φαρμακεία των μελών μας, ζητούμε τα εξής:

 

α. Να τοποθετηθούν επιπλέον ελεγκτές στο κέντρο του Ηρακλείου, στο δήμο της Βιάννου, στο δήμο Μαλίων, στο δήμο του Αρκαλοχωρίου και στο δήμο Αγίας Βαρβάρας.

 

β. Να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των ελεγκτών.

 

γ. Να καθοριστεί εφημερεύων ελεγκτής ιατρός ώστε να εξυπηρετούνται τα επείγοντα περιστατικά.

 

δ. Να ανασταλεί το μέτρο της θεώρησης των συνταγών μέχρι να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και τοποθετηθούν επιπλέον ελεγκτές ιατροί.

 

Αναμένουμε την απάντησή σας και πιστεύουμε ότι θα επιδείξετε την ανάλογη ευαισθησία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας