Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα κουρασμένα πόδια και η επιβάρυνση που δημιουργεί η φλεβίτιδα το καλοκαίρι

11/8/2020 8:14:03 πμ
Ειδικό αφιέρωμα του f.daily για τα συνήθη προβλήματα του καλοκαιριού και οι λύσεις τους στο φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ήσυχα και ανώδυνα καλοκαίρια πολύ συχνά απαιτούν άμεσες λύσεις σε θέματα υγείας, τις οποίες οι καταναλωτές αναζητούν στα φαρμακεία.
Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι είτε δύσκολα προσβάσιμες είτε ανύπαρκτες, τα φαρμακεία «παίρνουν πάνω τους» τις περισσότερες αρμοδιότητες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας, πόσω μάλλον αν πρόκειται για τα τέσσερα συνήθη προβλήματα του καλοκαιριού που μπορεί να πλήξουν τους τουρίστες και τους μόνιμους κατοίκους.

Τα φαρμακεία είναι σε θέση να στηρίξουν τους πελάτες τους σε θέματα όπως γαστρεντερίτιδες, δυσκοιλιότητα, τσιμπήματα από έντομα, δερματομυκητιάσεις και την ταλαιπωρία των κάτω άκρων με φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, εφόσον όμως είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για αυτές τις καταστάσεις και τις θεραπείες που μπορούν να προτείνουν.

Το αφιέρωμα του f.daily με θέμα: "Τα 4 συνήθη προβλήματα του καλοκαιριού και οι λύσεις τους στο φαρμακείο" προσφέρει ακριβώς αυτήν την ενημέρωση και καλεί τους φαρμακοποιούς να εκπαιδευτούν στο πώς να σώσουν τις διακοπές των πελατών τους.

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος αφορά τα κουρασμένα πόδια, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες το καλοκαίρι. Αναφέρονται όλες οι επιλογές που έχουν οι φαρμακοποιοί για να ανακουφίσουν τους πελάτες τους, ενώ δίνεται πληροφόρηση για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες με τις διαφορές τους και η πρόταση της εταιρείας PODIA που έρχεται να "σηκώσει το βάρος των ποδιών".

Δείτε εδώ το αφιέρωμα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προλαμβάνει, περιποιείται, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Διαβητικού Ποδιού
Από τους φαρμακοποιούς Περικλή Δασκαλάκη και Γιάννη Τσακριό






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά