Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα

8/6/2023 9:54:52 μμ
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σάλο έχει προκαλέσει μια ιστοσελίδα που φέρεται να εξυπηρετεί ασθενείς με τη μέθοδο της τηλεϊατρικής. Πρόκειται για το site tilegiatros.gr, το οποίο με πολύ χαμηλό κόστος πραγματοποιεί διαδικτυακά ιατρικά ραντεβού, παρέχει συμβουλευτική ή παραπομπή σε ειδικό (εφόσον χρειάζεται), ενώ μέσω της άυλης συνταγογράφησης «γράφει» τα απαραίτητα φάρμακα ή τις εξετάσεις για τους ασθενείς. Παρέχει επίσης ιατρικές βεβαιώσεις για αναρρωτικές άδειες.

Έντονη είναι η αντίδραση στο εν λόγω εγχείρημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία οι φορείς ΠΦΥ απαιτούν τη φυσική παρουσία του επιστημονικά υπευθύνου ή του νομίμου αντικαταστάτη του. «Η εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών καθιστά τη λειτουργία του ιατρείου μη νόμιμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Επιπλέον οι γιατροί επισημαίνουν πως δεν έχει δοθεί καμία πιστοποίηση στη συγκεκριμένη εταιρεία, τονίζοντας ότι οι μόνοι φορείς που προβλέπεται να παρέχουν υπηρεσίες ΠΦΥ είναι: τα ιδιωτικά ιατρεία και πολυιατρεία, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης. Προειδοποιούν δε ότι θα διερευνήσουν το ζήτημα, προβαίνοντας στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έκθεση της Global Data
Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις


Σχετικά άρθρα

Αύξηση των εξαγωγών ελληνικών φαρμάκων προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Μέσω μιας νέας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής
Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΕΟΠΥΥ: Τα κόστη των πληγέντων της Θεσσαλίας θα καλυφθούν από το υπουργείο
Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις