Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνεργατική πλατφόρμα της TEVA για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής

13/9/2013 8:47:53 πμ
Μια νέα συνεργατική πλατφόρμα λογισμικού για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και των λειτουργιών αναφοράς προβλημάτων αναπτύσσει η φαρμακευτική TEVA.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ο αντιπρόεδρος της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, Tony Martins, μιλώντας στην εταιρία ανάπτυξης λογισμικού Moxie Software εξήγησε ότι"η διαδικασία παραγωγής φαρμάκων είναι πολύπλοκη και επιφέρει κινδύνους”και πρόσθεσε ότι"η μεγαλύτερη πρόκληση για μας είναι το να εντοπίζουμε τα εμπόδια που προκύπτουν κατά τις λειτουργίες και επιβραδύνουν την παραγωγή προϊόντων”.

Προκειμένου να δίνει λύσεις εγκαίρως σε ζητήματα που προκύπτουν αλλά και να διατηρήσει την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, η διαχείριση χρειάστηκε τα κατάλληλα άτομα ανά την επιχείρηση, που θα αναφέρουν άμεσα τα όσα αφορούν την παραγωγή καθώς και θα συνεργάζονται για την επίλυσή τους. Το πρόβλημα ήταν ότι η εταιρία είχε ένα αδύναμο περιβάλλον συνεργασίας."Βασιζόμασταν στα ομαδικά μίτινγκ για να περιεργαστούμε προβλήματα, κάτι το οποίο δεν ήταν πρακτικό”, σημείωσε ο κ. Martins.

Η εταιρεία έτσι έλαβε την πρωτοβουλία να αξιοποιήσει τη συνεργατική πλατφόρμα λογισμικού Collaboration Spaces. Το κοινωνικό αυτό λογισμικό παρέχει ένα περιβάλλον επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ των υπαλλήλων, οι οποίοι μπορούν να βρίσκουν ειδικούς και να μοιράζονται γνώσεις σχετικά με εργαλεία που ήδη χρησιμοποιούν όπως τα κοινωνικά δίκτυα, wikis, ιστολόγια κλπ.

Τα οφέλη

Σήμερα περισσότεροι από 300 υπάλληλοι της TEVA χρησιμοποιούν το λογισμικό Collaboration Spaces της Moxie για να αναφέρουν και να επιλύουν έγκαιρα ζητήματα που αφορούν τις παραγωγικές διαδικασίες."Έχουμε επιταχύνει κατά πολύ το πόσο σύντομα αναφέρονται ζητήματα, καθώς και μειώσαμε το χρόνο αντίδρασης, διότι τα κατάλληλα άτομα ειδοποιούνται αυτόματα και συνεργάζονται για την επίλυσή τους”, δήλωσε ο Tony Martins. Από την εφαρμογή του Collaboration Spaces η TEVA παρατήρησε 50% μείωση στον αριθμό των μίτινγκ που οργανώνονταν για θέματα παραγωγής και κυρίως μείωσε τον κύκλο των περιόδων παραγωγής κατά 40%.

Επιπλέον, το λογισμικό αυτό βοήθησε την εταιρία να αυξήσει το επίπεδο εξυπηρέτησης και ανταπόκρισης προς τους πελάτες της."Η ικανότητα του οργανισμού μας να επιλύει προβλήματα σε γρήγορο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά”, σημειώνει ο κ. Martins. Για παράδειγμα, όταν απρόσμενα εκδηλώνεται ζήτηση για ένα συγκεκριμένο προϊόν λόγω κάποιας απόσυρσης φαρμάκου από άλλη εταιρία, ειδοποιείται το αρμόδιο τμήμα της πλατφόρμας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Αναρτήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας