Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Συνέντευξη τύπου εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων

26/5/2010
«Η κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου δεν λέει να σταματήσει»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την αντίθεσή τους στη «διαπόμπευση των επαγγελματικών κλάδων» εξέφρασαν την Τετάρτη 26/5, σε συνέντευξή τους, εκπρόσωποι επτά επιστημονικών φορέων και προειδοποίησαν ότι αν ως την προσεχή Τετάρτη δεν τους δεχθεί ο πρωθυπουργός, θα καταθέσουν «εν πομπή» τις επαγγελματικές τους ταυτότητες.

 

Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δ.Παξινός, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ.Καλοκαιρινός, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Λουράντος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π.Καλλίρης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ιω.Αλαβάνος, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθ.Κατσίκης και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Βλαχάκης.

 

Ο κ. Παξινός κατήγγειλε ότι «η συνεχής διαπόμπευση των επαγγελματικών κλάδων είναι κάτι που δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου» και διατύπωσε την αντίθεσή του λέγοντας ότι «στρέφουν έναν κλάδο σε βάρος άλλου», καταλήγοντας πως «θα προασπιστούμε καθέναν, που θα διαπομπεύεται».

 

Ο κ. Καλλίρης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις, που έχει η «στοχοποίηση επιστημονικών και επαγγελματικών ομάδων, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα ΜΜΕ». Αντί να χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική, θα πρέπει να στραφούν οι δυνάμεις στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα χαρακτηρίζεται από ισονομία και ισοτιμία για όλους τους πολίτες».

 

Ο κ. Καλοκαιρινός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την «κατάσταση πτώχευσης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας» και επισήμανε την έκρηξη μετανάστευσης επιστημόνων, αφού -όπως είπε- ως τώρα 1.500 γιατροί μετανάστευσαν στο εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει πως θα χαθούν χρήσιμα κύτταρα στον ιστό της ιατρικής επιστήμης. Ανέφερε ακόμη ότι «δεν πρέπει να φτάσουμε σε κοινωνικές εκρήξεις».

 

Ο κ. Αλαβάνος προέβλεψε ότι θα υπάρξει τετραπλασιασμός της ανεργίας των μηχανικών μέσα στον επόμενο χρόνο, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόταση ποιότητας, ούτε κάποια καινοτομία, ούτε χωροταξικός σχεδιασμός».

 

Ο κ. Βλαχάκης ανέφερε ότι «οποιαδήποτε εκτροπή από το Σύνταγμα σημαίνει χρεοκοπία του πολιτεύματος και οποιεσδήποτε φωνές μιλάνε για ισοπέδωση αποσκοπούν στο να προσβάλουν το πολίτευμα».

 

Ο κ. Λουράντος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «η κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου δεν λέει να σταματήσει», προσθέτοντας ότι «επτά μήνες έχει να πληρώσει το δημόσιο τους φαρμακοποιούς, στους οποίους χρωστάει 300 εκατομμύρια». Τόνισε, δε, ότι «υπάρχει διαπόμπευση των εργαζομένων στον χώρο της υγείας».

 

Ο κ. Κατσίκης ανάφερε ότι η φοροδιαφυγή είναι καταδικαστέα και ότι όλοι οι συνάδελφοί του δέχονται διαπόμπευση. «Ήδη, οδοντίατροι μεταναστεύουν σε Αγγλία και Σουηδία», είπε.

 

Ο κ. Παξινός, κλείνοντας τη συνέντευξη, ανέφερε ότι «όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζονται ως εχθροί» και πρόσθεσε: «μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας. Δεν θα μείνουμε αδρανείς».

 

Πηγή: in.gr (26/5/2010)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή