Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Συνεχίζουν να χορηγούνται χωρίς συμμετοχή τα ακριβά φάρμακα

15/2/2013
Το υπουργείο Υγείας διέψευσε δημοσίευμα περί εξαίρεσής τους από τη δωρεάν χορήγηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι τα ακριβά φάρμακα που απευθύνονται σε ασθενείς με χρόνια και σοβαρά νοσήματα θα συνεχίζουν να δίνονται χωρίς καμία συμμετοχή, δεδομένου ότι χορηγούνται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία και συνεπώς η συμμετοχή είναι μηδενική.


Το υπουργείο Υγείας μιλά για ανακριβές δημοσίευμα το οποίο απέχει από την αλήθεια και αναφέρεται στην αναθεωρημένη λίστα φαρμάκων υψηλού κόστους του Ν. 3816, τα οποία έχουν μηδενική συμμετοχή του ασθενούς.


 

«Προφανώς από έλλειψη γνώσης, παραπληροφόρηση ή έλλειψη τεκμηρίωσης, αγνοείται ότι ουδεμίαν μεταβολή στη μηδενική συμμετοχή του ασθενούς συμβαίνει για τα φάρμακα που εξαιρέθηκαν αυτής της λίστας και αυτό γιατί είναι φάρμακα που συνεχίζουν να χορηγούνται ενδονοσοκομειακά και ως εκ τούτου δεν έχει καμία συμμετοχή ο ασθενής».


 

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργός Υγείας Μάριο Σαλμά, το οποίο θα περιλαμβάνει και νέα καινοτόμα φάρμακα τα οποία αναμένουν οι ασθενείς εδώ και δύο χρόνια καθώς δεν έχουν τιμολογηθεί σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Τακτική όμως που κοστίζει στη θεραπεία των Ελλήνων ασθενών καθώς σε σύγκριση με άλλες χώρες δεν έχουν πρόσβαση σε νέες πρωτοπόρες θεραπείες.


 

Πηγή: www.iatropedia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη
Για την εκκαθάριση των φαρμάκων του ν.3816/2010






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή