Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Διατροφή για ήρεμα παιδιά!
Τα ωμέγα 3 φαίνεται πως είναι πολύ σημαντικά
Δυνητικά επικίνδυνο και το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Δεν επιτρέπει στους πνεύμονες να αποτοξινωθούν
Πρέπει να κολυμπάμε με ανοικτά μάτια;
Υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι για την όραση;


Συλλογική σύμβαση υπέγραψε ο ΦΣΑ με το ΤΥΠΕΤ

15/5/2018 9:39:51 πμ
Για την εκκαθάριση των φαρμάκων του ν.3816/2010
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συλλογική σύμβαση υπέγραψε ο ΦΣΑ με το ασφαλιστικό ταμείο ΤΥΠΕΤ (του προσωπικού της Εθνικής Τραπέζης), για τα φάρμακα του ν. 3816/2010 που δύνανται να χορηγηθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία (προφανώς δεν αφορά τα φάρμακα που χορηγούνται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ).


Η σύμβαση αφορά ειδικά τον τρόπο εκκαθάρισης των συνταγών και έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση της ευπαθούς αυτής ομάδας ασθενών και την ταυτόχρονη διευκόλυνση των φαρμακείων του Συλλόγου ως προς την εκκαθάριση-εξόφληση αυτών των συνταγών σε άμεσο χρόνο, δεδομένου ότι τα φάρμακα αυτά έχουν μεγάλο κόστος.


Η σύμβαση θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2018 και σύμφωνα με τους όρους αυτής, οι φαρμακοποιοί πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

  • Από την υπογραφή της σύμβασης, λήγουν όλες οι ατομικές συμβάσεις και απαγορεύονται οι ατομικές υποβολές για αυτά τα φάρμακα.
  • Όλα τα φαρμακεία-μέλη του ΦΣΑ είναι υποχρεωμένα να εκτελούν συνταγές που περιέχουν φάρμακα του ν.3816/2010 (και δύνανται βάσει των διατάξεων να τα χορηγήσουν).
  • Όσα φαρμακεία ΔΕΝ επιθυμούν να εκτελούν τις εν λόγω συνταγές, θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως και αιτιολογημένα στον ΦΣΑ.
  • Κάθε φαρμακείο (ανά άδεια λειτουργίας φαρμακείου) μπορεί να εκτελέσει τέτοιου τύπου συνταγές έως το ποσό των 20.000 ευρώ.
Επίσης, για την εκτέλεση των συνταγών αυτών απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις θεώρηση. Πιο αναλυτικά:
  • Για ηλεκτρονικές συνταγές από 100 ευρώ έως 599 ευρώ, απαιτείται ηλεκτρονική θεώρηση.
  • Για ηλεκτρονικές συνταγές άνω των 600 ευρώ, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να έχουν έγκριση από την Υγειονομική Επιτροπή, ώστε να εμφανιστεί και εκεί ηλεκτρονική θεώρηση.
  • Για τις χειρόγραφες συνταγές άνω των 100 ευρώ απαιτείται θεώρηση ελεγκτή.
  • Για χειρόγραφες συνταγές άνω των 600 ευρώ απαιτείται έγκριση Υγειονομικής επιτροπής, η οποία να βεβαιώνεται με το έντυπο «ΕΝΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει ότι οι συνταγές αυτές θα υποβάλλονται σε ξεχωριστό φάκελο συλλόγου, με ξεχωριστό τιμολόγιο, και γραμμένα στο φύλλο υποβολής του Συλλόγου Νο 64.


Σημαντικό είναι ότι η εξόφλησή τους θα γίνεται το αργότερο μέσα σε 15 ημέρες από την παράδοσή τους από τον ΦΣΑ στο ΤΥΠΕΤ και το τιμολόγιο θα εξοφλείται στο ακέραιο, δηλαδή δεν θα γίνεται καμία κράτηση επί του τιμολογίου (rebate ή άλλη). Ωστόσο σημειώνεται ότι αν οι συνταγές αυτής της κατηγορίας φαρμάκων προστεθούν μαζί με τα κανονικά φάρμακα του ΤΥΠΕΤ, η εκκαθάριση και εξόφλησή τους δεν θα είναι άμεση, αλλά μαζί με τα κανονικά φάρμακα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διακινούνται στο διαδίκτυο και υπόσχονται απαλλαγή από τους πόνους
Μετά την παραίτηση του Γιάννη Μακρυγιάννη


Σχετικά άρθρα

Αρχαιρεσίες για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας
Μετά την παραίτηση του Γιάννη Μακρυγιάννη
Μεσολόγγι: Το φαρμακείο που... εφημέρευε ήταν κλειστό!
Συνελήφθη η φαρμακοποιός
Τα προβλήματα του γερμανικού φαρμακείου
Τα κίνητρα που απαιτούν οι Γερμανοί φαρμακοποιοί
Τέλος Οκτωβρίου δημοσιεύονται όλες οι κενές θέσεις φαρμακείων
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι υποχρεούνται να τις αναρτήσουν