Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


276.000 ευρώ θα επιστραφούν στον ΕΟΠΥΥ από τον Μάριο Σαλμά

5/12/2018 9:40:39 πμ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ποσόν των 276.458 ευρώ πρέπει να επιστρέψει στον ΕΟΠΥΥ, ως αχρεωστήτως καταβληθέν, η εταιρεία «Διαγνωστική Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία ΙΔΕ ΕΕ», όπως γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.


Στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχει η σύζυγος του Μάριου Σαλμά, τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά και συστεγάζεται με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Ο λόγος είναι ότι "με τρόπους και μεθόδους -που ο ίδιος και ο έτερος πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο, υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οφείλουν κάποια στιγμή να διασαφηνίσουν- είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1500 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλιο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών".


Εξηγεί δε ο κ. Πολάκης ότι "η υπερβολική αυτή τιμή αποζημίωσης είχε διασφαλιστεί με απόφαση του ΚΕΣΥ, πράξη που είχε κάνει δεκτή και ο τότε υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, αλλά... δυστυχώς είχε ξεχάσει να δημοσιεύσει σε ΦΕΚ! Η μη δημοσίευση όμως στο ΦΕΚ δεν νομιμοποιούσε τον τότε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συνάψει τη σύμβαση με το συγκεκριμένο κέντρο, που ωστόσο το έκανε, με συνέπεια να ζημιωθεί ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την υπερκοστολόγηση".


Ο ίδιος προσθέτει ότι ήδη από το 2017 έχει αλλάξει και αποκατασταθεί η κοστολόγηση του ΚΕΝ της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, στο ποσόν των 300 ευρώ.


Και καταλήγει ο αν. υπουργός Υγείας, στην ανακοίνωσή του: "Επειδή σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία έχουμε δηλώσει στο παρελθόν ότι βρεθήκαμε σε αυτή τη δημόσια θέση, μεταξύ άλλων, για να βάλουμε ένα τέλος στο πολύχρονο πάρτι κατασπατάλησης και διαφθοράς στον τομέα της Υγείας, που στέρησε τον ελληνικό λαό από ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και έδωσε την χαριστική βολή χρεοκοπίας στη χώρα, λειτουργούμε και σε αυτή την περίπτωση ως εγγυητές της χρηστής διαχείρισης των δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών, της επιστροφής του χρήματος που φούσκωνε ιδιωτικές τσέπες εις βάρος του δημοσίου, αλλά και αρωγοί, με κάθε θεμιτό τρόπο, των θεσμών απόδοσης πολιτικών και ποινικών ευθυνών και δικαιοσύνης".

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών