Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Συνέδριο με θέμα: "Νοσοκομείο – Φάρμακο – Εξοπλισμός"

20/6/2018 3:31:28 μμ
Με στόχο την αναβάθμιση των ελληνικών νοσοκομείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 21 Ιουνίου ξεκινά το Συνέδριο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΟ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Σύγχρονο Νοσοκομείο: Το πλέον σύνθετο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον», με θέμα την αποτελεσματική, αποδοτική και διαφανή διαχείριση των νοσοκομείων της χώρας μας. Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, διοργανώνεται από το Health Daily και τη Boussias Communications, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι προϋποθέσεις και η δυναμική ισχυρής αναβάθμισης του Δημόσιου Νοσοκομειακού Συστήματος, στο πλαίσιο όμως των περιορισμών που θέτουν οι δημοσιονομικές πολιτικές στη χώρα μας. Εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, νοσοκομειακού προσωπικού, συλλόγων ασθενών, της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα συζητήσουν τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και ασθενοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου, το οποίο θα εξασφαλίζει την επάρκεια φαρμάκων, θα εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών και θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση στο νοσοκομειακό φάρμακο.


Εικοσιπέντε καταξιωμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων τρεις διοικητές μεγάλων νοσοκομείων και τέσσερις διοικητές υγειονομικών περιφερειών, θα εξετάσουν τα φλέγοντα ζητήματα γύρω από τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας των ελληνικών νοσοκομείων, εστιάζοντας στις εξής θεματικές ενότητες:

  •  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  •  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
  •  ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  •  ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ειδικότερα, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα κατάρτισης και παρακολούθησης προϋπολογισμών, οικονομικής και λειτουργικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων, συνεργασίας των νοσοκομείων με τους Κυβερνητικούς Φορείς, διαδικασιών προμήθειας νοσοκομειακών φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διασφάλισης επάρκειας, ασφάλειας και ορθολογικής διαχείρισης του νοσοκομειακού φαρμάκου, καθώς και νεότερα όσον αφορά στα συστήματα διαχείρισης ασθενών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά αφιερώνεται μία θεματική ενότητα σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ για την υποστήριξη των μονάδων υγείας. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η παρουσίαση των επόμενων βημάτων της Κεντρικής Επιτροπής Προμήθειων Υγείας.

Η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους τους πολίτες υπό συνθήκες ασφυκτικής δημοσιονομικής πίεσης είναι μια από τις δυσκολότερες «εξισώσεις» που καλείται να επιλύσει το σύστημα υγείας στη χώρα μας, όμως η λύση της με αποτελεσματικό, σύγχρονο και δίκαιο τρόπο θα ανακουφίσει εκατομμύρια πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται στις δομές της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.


Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Εξοπλισμός», μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hospitalmedicine.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη
Υπογραμμίζουν τη στρατηγική επένδυση της εταιρείας στους εργαζομένους της






Σχετικά άρθρα

Supplement Awards 2025: Επιβραβεύουμε υπεύθυνα προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής του καταναλωτή
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη
5ο Athens ESG Forum: Από το Όραμα στη Δράση – Ο Χάρτης της Βιώσιμης Μετάβασης
Με κορυφαίους διεθνείς ομιλητές και πρακτικές λύσεις ESG για βιώσιμες, καινοτόμες και υπεύθυνες φαρμακευτικές επιχειρήσεις
ΣΘΕΒ: «Από το κλασικό στο ψηφιακό: Η νέα εποχή στην υγεία και το φάρμακο»
Ενημερωτική εκδήλωση στις 9 Μαΐου στη Λάρισα
Novo Nordisk Hellas: Συμμετοχή στον 16ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Από την ομάδα της εταιρείας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη / Run to Change Diabetes»