Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια

Συνέδριο με θέμα: "Νοσοκομείο – Φάρμακο – Εξοπλισμός"

20/6/2018 3:31:28 μμ
Με στόχο την αναβάθμιση των ελληνικών νοσοκομείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 21 Ιουνίου ξεκινά το Συνέδριο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΟ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Σύγχρονο Νοσοκομείο: Το πλέον σύνθετο επιχειρησιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον», με θέμα την αποτελεσματική, αποδοτική και διαφανή διαχείριση των νοσοκομείων της χώρας μας. Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel, διοργανώνεται από το Health Daily και τη Boussias Communications, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι προϋποθέσεις και η δυναμική ισχυρής αναβάθμισης του Δημόσιου Νοσοκομειακού Συστήματος, στο πλαίσιο όμως των περιορισμών που θέτουν οι δημοσιονομικές πολιτικές στη χώρα μας. Εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, νοσοκομειακού προσωπικού, συλλόγων ασθενών, της φαρμακευτικής βιομηχανίας και εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα συζητήσουν τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο και ασθενοκεντρικό μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου, το οποίο θα εξασφαλίζει την επάρκεια φαρμάκων, θα εγγυάται την ασφάλεια των ασθενών και θα παρέχει ισότιμη πρόσβαση στο νοσοκομειακό φάρμακο.


Εικοσιπέντε καταξιωμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων τρεις διοικητές μεγάλων νοσοκομείων και τέσσερις διοικητές υγειονομικών περιφερειών, θα εξετάσουν τα φλέγοντα ζητήματα γύρω από τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας των ελληνικών νοσοκομείων, εστιάζοντας στις εξής θεματικές ενότητες:

  •  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
  •  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
  •  ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  •  ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ειδικότερα, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα κατάρτισης και παρακολούθησης προϋπολογισμών, οικονομικής και λειτουργικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων, συνεργασίας των νοσοκομείων με τους Κυβερνητικούς Φορείς, διαδικασιών προμήθειας νοσοκομειακών φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διασφάλισης επάρκειας, ασφάλειας και ορθολογικής διαχείρισης του νοσοκομειακού φαρμάκου, καθώς και νεότερα όσον αφορά στα συστήματα διαχείρισης ασθενών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά αφιερώνεται μία θεματική ενότητα σε θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ θα γίνει και η πρώτη παρουσίαση του νέου πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ για την υποστήριξη των μονάδων υγείας. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η παρουσίαση των επόμενων βημάτων της Κεντρικής Επιτροπής Προμήθειων Υγείας.

Η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης για όλους τους πολίτες υπό συνθήκες ασφυκτικής δημοσιονομικής πίεσης είναι μια από τις δυσκολότερες «εξισώσεις» που καλείται να επιλύσει το σύστημα υγείας στη χώρα μας, όμως η λύση της με αποτελεσματικό, σύγχρονο και δίκαιο τρόπο θα ανακουφίσει εκατομμύρια πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται στις δομές της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.


Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Εξοπλισμός», μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hospitalmedicine.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αδιαπραγμάτευτη η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο


Σχετικά άρθρα

Roche: Δεσμεύεται να στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας έως το 2028
Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατέκτησε το «χρυσό»
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.
Pfizer CDI: Φέρνει κοντά ασθενείς και επαγγελματίες υγείας
Για να συνδιαμορφώσουν τις λύσεις στις ψηφιακές ανάγκες τους
ΙΦΕΤ: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Elevate Greece
Για την οικονομική επιβράβευση, δικτύωση και καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων