Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συγχωνεύονται η AbbVie και η Shire

22/7/2014 10:07:00 πμ
Σε συμφωνία κατέληξαν οι δύο εταιρείες για τους όρους της συνένωσής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε συμφωνία κατέληξαν τα διοικητικά συμβούλια της βιοφαρμακευτικής AbbVie και της Shire όσον αφορά τους όρους της προτεινόμενης συνένωσής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης.

Από τη συγχώνευση αυτή θα δημιουργηθεί μια ισχυρά εδραιωμένη και εξειδικευμένη εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων με ηγετική θέση σε τομείς θεραπευτικών κατηγοριών με μεγάλο θεραπευτικό κενό, όπως την ανοσολογία, την ιολογία, τις σπάνιες νόσους, τη νευροεπιστήμη, τις μεταβολικές παθήσεις, την ηπατική νόσο (HCV) και την ογκολογία.

Βάσει των όρων της συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Shire θα δικαιούνται να εισπράξουν για κάθε μετοχή της Shire: 24,44£ στερλίνες σε μετρητά και 0,8960 μετοχές της νέας AbbVie. Το διοικητικό συμβούλιο της AbbVie προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η συνένωση θα μειώσει το φορολογικό συντελεστή της νέας AbbVie σε περίπου 13% έως το 2016 και θα εξασφαλίσει στην AbbVie πρόσβαση στις ταμειακές ροές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με στόχο την εκτέλεση της συγχώνευσης, η AbbVie θα προβεί στη σύσταση μιας νέας εταιρείας, η οποία θα έχει έδρα την πόλη Jersey, τρέχοντα τόπο ίδρυσης της Shire. Μετά την ολοκλήρωση της συνένωσης η νέα AbbVie θα αποτελέσει την εταιρία χαρτοφυλακίου του ομίλου Shire και του ομίλου AbbVie.

Σύμφωνα με την πράξη συγχώνευσης της AbbVie οι μέτοχοί της θα λάβουν μία μετοχή της νέας AbbVie για κάθε μετοχή της παλιάς AbbVie. Επίσης, οι μετοχές της νέας AbbVie πρόκειται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

 


Σχολιάζοντας την επικείμενη συγχώνευση ο Richard A. Gonzalez, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, δήλωσε: "Με τη συνένωση της AbbVie και της Shire θα δημιουργήσουμε μια μοναδική, διαφοροποιημένη εταιρεία βιοφαρμακευτικών προϊόντων. Η νέα εταιρεία θα επωφεληθεί από την καλύτερη στην κατηγορία της πλατφόρμα ανάπτυξης προϊόντων, θα διαθέτει μια ακόμη ισχυρότερη γκάμα σκευασμάτων υπό ανάπτυξη και θα έχει ενισχυμένες δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης."

"Είναι ένα πολύ καλόdeal για την Shire”, δήλωσε στο Bloomberg ο Guillaume van Renterghem, αναλυτής της UBS AG στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι "η ομορφιά αυτής της συμφωνίας AbbVie-Shire είναι πως όλοι βγαίνουν κερδισμένοι."


 

Η κίνηση αυτή έρχεται στο πλαίσιο ενός κύματος αμερικανικών εταιρειών του κλάδου της υγείας που επιδιώκουν να επωφεληθούν από συμφωνίες στην Ευρώπη για να μειώσουν τους φόρους τους. Με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 εκτός από την προσφορά της AbbVie έγιναν συνολικές προσφορές ύψους 264 δισ. δολαρίων, πέντε φορές πάνω από οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο από το 2009.

 


Πηγή: pmjournal.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας