Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στον ΕΟΦ καταγγελία για κατάχρηση του όρου "pharmacy"

12/3/2021 2:44:17 μμ
Αφορά e-shop που πουλά συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά χωρίς να είναι φαρμακείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δρόμο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΦ πήρε η καταγγελία για ηλεκτρονικό κατάστημα που χρησιμοποιεί στην επωνυμία του τον όρο «pharmacy», χωρίς αυτό να αφορά νομίμως λειτουργούν φαρμακείο. Το κατάστημα, το οποίο πουλάει συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά, διαθέτει και φυσικό σημείο πώλησης.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι απαγορεύεται ρητώς από το νόμο η χρήση και η διαφήμιση του όρου «pharmacy» και των παραγώγων του σε οποιαδήποτε γλώσσα από επιχειρήσεις που δεν έχουν σχέση με φαρμακείο. Μιλώντας στο f.daily ο φαρμακοποιός και μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Σερμπίνης, τόνισε ότι προώθησε την καταγγελία στο νομικό τμήμα του ΠΦΣ και στον Ηλία Δημητρέλλο, ο οποίος με τη σειρά του την απέστειλε στο αρμόδιο όργανο, τον ΕΟΦ. «Ο όρος φαρμακείο είναι trademark που εμπνέει στους πολίτες σιγουριά και εμπιστοσύνη, την οποία έχουν κερδίσει επάξια οι φαρμακοποιοί με τις επιστημονικές τους γνώσεις. Δεν μπορεί κάθε επιχείρηση που δεν είναι φαρμακείο να εκμεταλλεύεται αυτόν τον όρο, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, ώστε να προσελκύει πελατεία.

 

Καλώ τους φαρμακοποιούς να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και να μας τα αναφέρουν, ώστε να γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες», δήλωσε στο f.daily ο Κ. Σερμπίνης.

 

Επιπλέον, ο Ενιαίος Φορέας Φαρμακοποιών Αττικής καταγγέλλει καθεστώς ατιμωρησίας στην Αττική, καθώς υπάρχουν φαρμακεία που ανοίγουν κάθε Κυριακή, χωρίς να είναι σε εφημερία. Ήδη δημοσίευσε αποδείξεις λιανικής με ημερομηνία 07/03/2021 που εκδόθηκαν από φαρμακείο στα βόρεια προστασία, ενώ ανάλογες αποδείξεις έχει στη διάθεσή της η παράταξη και για φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Olonea δίπλα στις ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής της
Σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας






Σχετικά άρθρα

Πρόστιμο σε φαρμακείο για τη μετάδοση μουσικής;
Το θέμα αναλύει η νομική σύμβουλος του Φ.Σ. Αττικής Σ. Αγγέλου
Φαρμακεία: Οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 7,6% το 2025
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΦ
ΠΦΣ: 'Aμεσα μέτρα για τις ελλείψεις, διαφορετικά στη δικαιοσύνη
Παρέμβαση του Συλλόγου σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη