Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και τα φαρμακεία

8/7/2022 3:08:41 πμ
Θα επιβάλλει πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή μπαίνουν επαγγελματικοί κλάδοι, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν εκδίδουν αποδείξεις ή εκδίδουν ανακριβείς αποδείξεις για παροχή υπηρεσιών. Μεταξύ των κλάδων αυτών είναι και τα φαρμακεία, καθώς και τα ιατρεία, κλινικές και θεραπευτήρια κ.ά.

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες σε περίπτωση που εντοπισθούν να μην «κόβουν» αποδείξεις θα κληθούν να πληρώσουν αυτοτελή πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 ευρώ ανάλογα με την έκταση της φοροδιαφυγής. Σημειώνεται ωστόσο ότι λόγω της φύσης της δραστηριότητας τους δεν τιμωρούνται με 48ωρη αναστολή λειτουργίας, όπως ισχύει για τις άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα επιβάλλονται ως εξής: • 1.000-2.500 ευρώ: για μη έκδοση ή για ανακριβή έκδοση πλέον των 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον η αξία των σχετικών αγαθών ή των υπηρεσιών υπερβαίνει τα 500 ευρώ. • 2.501 έως 5.000 ευρώ: για τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών, όταν η παράβαση επαναληφθεί εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους. Σε κάθε επόμενη διαπίστωση παράβασης εντός δύο ετών σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, επιβάλλεται ειδική χρηματική κύρωση 5.000 ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1


Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το φάρμακο κωδεΐνης
«Το φάρμακο λοιπόν που δεν υπήρχε επί σειρά ετών, πλέον θα υπάρχει», επισημαίνει ο υπουργός
Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός