Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Στην Teva η Ratiopharm Group έναντι 3,63 δισ. ευρώ

19/3/2010
Η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην αγορά αντίγραφων φαρμάκων από το 2008
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τις ανταγωνίστριές της, Pfizer και Actavis, κατάφερε να κερδίσει η ισραηλινή εταιρεία φαρμάκων Teva Pharmaceutical, στον αγώνα για την εξαγορά της γερμανικής Ratiopharm Group International, καταβάλλοντας το ποσό των 3,63 δισ. ευρώ (4,97 δισ. δολάρια).

 

Η συγκεκριμένη συμφωνία «εκτοξεύει» την Teva στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς αντίγραφων φαρμάκων.

 

Η συμφωνία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην αγορά αντίγραφων φαρμάκων από το 2008, τότε που η Teva είχε ανακοινώσει την εξαγορά της αμερικανικής Barr Pharmaceuticals έναντι του ποσού των 7,46 δισ. δολαρίων.

 

Η Teva συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο, με ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των πωλήσεών της να προέρχεται από Βόρεια Αμερική και Δυτική Ευρώπη. Η Ratiopharm, από την άλλη πλευρά, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής αντιγράφων φαρμάκων στην Ευρώπη, μαζί με τη Hexal της Novartis και τη Stada.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο των Βραβείων Humanizing Health
’νοιξαν οι εγγραφές για τις υποψηφιότητες






Σχετικά άρθρα

Όμιλος Pharmathen: Ο John Nason ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος
Διαδέχεται τον Δημήτρη Καδή που παραμένει ως μέτοχος
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Μαζί στα όνειρα των παιδιών που εμπνέουν το μέλλον
Στο πλευρό των Moving Minds, που κατέκτησαν τη 2η θέση παγκοσμίως στο Σίδνεϋ
Η ΜΕΓΑ ανάμεσα στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2025»
Mια έμπρακτη αναγνώριση της διαχρονικής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας