Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: Το πιο δυνατό όπλο κατά του Covid-19 είναι η κλινική έρευνα

20/5/2020 12:46:03 μμ
Η Ελλάδα απορροφά μόλις 40 εκατ. ευρώ ετησίως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο ΣΦΕΕ τονίζει, για μια ακόμη φορά, το σπουδαίο ρόλο της Κλινικής Έρευνας στην κατάκτηση του αγαθού της Καλής Δημόσιας Υγείας. Ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία η σπουδαιότητα της Κλινικής Έρευνας επικυρώνεται, με την τεράστια προσπάθεια που εξελίσσεται παγκοσμίως με τη διεξαγωγή μεγάλου αριθμού κλινικών δοκιμών (πάνω από 1.000) για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξεύρεση θεραπείας και εμβολίου για τη νόσο COVID-19.


Οι Κλινικές Μελέτες αποτελούν για την Ελλάδα μία μεγάλη ευκαιρία, η οποία παραμένει εν πολλοίς ανεκμετάλλευτη. Στην Ευρώπη επενδύονται ετησίως πάνω από €35 δισ. και η Ελλάδα δυστυχώς απορροφά μόνο €40 εκατομμύρια! Η χώρα μας πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και να πολλαπλασιάσει την επένδυση σε βάθος τριετίας, φτάνοντας μέχρι και τα €250 εκ. το χρόνο. Στρατηγικός στόχος του ΣΦΕΕ και των εταιριών μελών του είναι η ανάδειξη της χώρας μας σε Κέντρο Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών με διεθνή απήχηση που θα δώσει νέα πνοή και ώθηση, τόσο στη Δημόσια Υγεία, όσο και στην Εθνική Οικονομία.


Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, σημείωσε σχετικά: «Σε μια εποχή που οι Παγκόσμιες Υγειονομικές προκλήσεις μπορούν να απαντηθούν μόνο με την πρόσθετη καινοτομία που φέρνει η αδιάλειπτη φαρμακευτική έρευνα, η ενίσχυση της Κλινικής Έρευνας στη χώρα μας θα πρέπει να θεωρείται από την πολιτεία βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Ο κλάδος μας το γνωρίζει καλά – περιμένουμε από την πολιτεία να το κατανοήσει κάνοντάς το πράξη. Εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, είσοδος των νέων επαναστατικών θεραπειών στη χώρα, ενίσχυση των δραστηριοτήτων κλινικής έρευνας και ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικών και διεθνών εταιρειών είναι τα απαιτούμενα στοιχεία για την διασφάλιση καλής δημόσιας υγείας και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό