Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου


ΣΕΙΒ: Αναίτιες καθυστερήσεις έγκρισης και αποζημίωσης

7/7/2020 5:28:24 μμ
Στερούν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την πρόσβαση σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων σε συνέχεια των επανειλημμένων υπομνημάτων του προς τον ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση ενημέρωση για τις αναίτιες καθυστερήσεις έγκρισης και αποζημίωσης των νέων Ιατροτεχνολογικών προϊόντων στο Μητρώο Αποζημίωσης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και την οριστική επίλυση του προβλήματος που αφορά τα εξής:
  • Ένταξη νέων παρόμοιων προϊόντων ή βελτίωση/τροποποίηση ενός υφιστάμενου προϊόντος σε προϋπάρχουσα κατηγορία του μητρώου και
  • Νέα προϊόντα, σε νέα μη υπάρχουσα κατηγορία του μητρώου.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΙΒ αναφέρει ότι για περισσότερο από ένα χρόνο, τα προϊόντα που έχουν εισάγει οι εταιρείες στο Μητρώο Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ σε υπάρχουσες κατηγορίες προϊόντων παραμένουν ακόμη μη αποζημιούμενα, παρά την έγκρισή τους από τον ΕΟΠΥΥ, αποστερώντας έτσι από τους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα εγκεκριμένα προϊόντα που κυκλοφορούν διεθνώς, αλλά και από τις εταιρείες να επενδύουν στη διεύρυνση του προϊοντικού τους χαρτοφυλακίου χωρίς να προξενούν πρόσθετη δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ με το ΦΕΚ 715Β, ορίζει τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα έγκρισης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής (Ι/Π και ΣΕΔ) σε 2 μήνες και 1 έτος όπως συμβαίνει σήμερα.

Επιπροσθέτως, ο ΣΕΙΒ επισημαίνει ότι δεν υφίσταται πρόβλεψη για τη διαδικασία εισαγωγής στο Μητρώο Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ νέων προϊόντων που δεν εντάσσονται στις ήδη υφιστάμενες κατηγορίες, επομένως δεν μπορούν να βγουν καν στην αγορά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα περισσότερα προορίζονται για ογκολογικούς ασθενείς
Αφορά τα σκευάσματα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ


Σχετικά άρθρα

Agata Jakoncic: Μνημόνιο κατανόησης με 4 αρχές για ένα νέο σύστημα Υγείας
Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum πιστεύει σε ένα καινοτόμο και μοντέρνο μοντέλο
Φάρμακο για τη χρόνια πρόωρη εκσπερμάτιση γίνεται ΜΗΣΥΦΑ
Πρόκειται για το συνδυασμό λιδοκαΐνης-πριλοκαΐνης της Recordati
ΕΜΑ: Έντεκα νέα φάρμακα συνιστώνται για έγκριση στην Ευρώπη
Τα περισσότερα προορίζονται για ογκολογικούς ασθενείς
ΕΟΦ: Προσοχή στο προϊόν Oftalmaks
Διακινείται μέσω διαδικτύου ως θεραπεία κοινών ασθενειών του ματιού