Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Σε λειτουργία το 1ο Ιατρείο Εμβολιασμού Κύησης στην Ελλάδα

9/9/2025 4:02:03 μμ
H Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» διοργάνωσε σχετική ημερίδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή τη λειτουργία του πρώτου εξειδικευμένου Ιατρείου Εμβολιασμού στην Κύηση στη χώρα μας, η Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» διοργάνωσε σχετική ημερίδα χθες απευθυνόμενη σε επαγγελματίες υγείας.


Ο εμβολιασμός στην εγκυμοσύνη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέσα πρόληψης για την υγεία της μητέρας και του παιδιού, καθώς το θωρακίζει έναντι σε σοβαρές λοιμώξεις, ενώ ταυτόχρονα το νεογνό λαμβάνει προστατευτικά αντισώματα που το καλύπτουν κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Στην Ελλάδα συνιστώνται και παρέχονται δωρεάν τα εξής εμβόλια κατά την κύηση: • κατά του κοκκύτη, για την προστασία του νεογνού από μια ιδιαίτερα επικίνδυνη λοίμωξη • κατά της γρίπης που μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης στην έγκυο και προστατεύει το έμβρυο • κατά του RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός), μια καινοτόμα προληπτική επιλογή που προφυλάσσει τα βρέφη από σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις.


Με τη δημιουργία του πρώτου Ιατρείου Εμβολιασμού στην Κύηση, η Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κάνει ένα καθοριστικό βήμα στην αναβάθμιση της προληπτικής φροντίδας μητέρας και παιδιού, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο ολοκληρωμένη και ασφαλή μαιευτική φροντίδα στην Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η κυκλοφορία του ιού αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες






Σχετικά άρθρα

ΕΟΔΥ: Καλεί τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για έγκαιρο εμβολιασμό κατά της Covid-19
Η κυκλοφορία του ιού αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες
Συνέδριο Συλλόγου Ασθενών «ΑΡΜΟΝΙΑ»
Στις 12 Νοεμβρίου 2025 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand
Οι αγωνιστές GLP1 μπορεί να είναι η επόμενη θεραπεία των εθισμών
Πρόσφατα δεδομένα δείχνουν μείωση της επιθυμίας για αλκοόλ και οπιοειδή