Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Σε κλινικές δοκιμές πρωτοποριακό εμβόλιο για τον καρκίνο του δέρματος

9/9/2013 9:51:36 πμ
Εμφύτευμα αναπρογραμματίζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού εναντίον των καρκινικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Πρωτοποριακό εμβόλιο-εμφύτευμα κατά του καρκίνου του δέρματος βρίσκεται στη φάση κλινικών δοκιμών από Αμερικανούς επιστήμονες.


Το νέο εμβόλιο ουσιαστικά πρόκειται για εμφύτευμα από πολυμερές υλικό σε μέγεθος νυχιού, το οποίο εισάγεται κάτω από το δέρμα και αναπρογραμματίζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού ώστε να επιτεθούν αποτελεσματικότερα κατά των καρκινικών κυττάρων.

Τα περισσότερα εμβόλια κατά του καρκίνου μέχρι σήμερα απαιτούσαν από τους γιατρούς να αφαιρέσουν ανοσοποιητικά κύτταρα από το σώμα του ασθενούς και, αφού τα επαναπρογραμματίσουν, να τα εισάγουν και πάλι στον οργανισμό του για να εξοντώσουν τους όγκους.

Το νέο ωστόσο εμβόλιο, που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια με καρκίνο το 2009, αναπρογραμματίσει επιτόπου τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματός του.


Οι δοκιμές στα πειραματόζωα έδειξαν ότι τα μισά από αυτά, στα οποία έγιναν δύο δόσεις του εμβολίου, αντί να πεθάνουν από μελάνωμα μέσα σε ένα μήνα περίπου, εμφάνισαν πλήρη υποχώρηση των καρκινικών όγκων τους.


Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών στους ανθρώπους αναμένεται νε ολοκληρωθεί το 2015 και έχει ως κύριο στόχο να αξιολογήσει την ασφάλεια του εμβολίου. Στη συνέχεια θα χρειαστούν περαιτέρω φάσεις δοκιμών προτού το εμβόλιο κριθεί όντως αξιόπιστο για να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς.


Το εμβόλιο γεννά ελπίδες όχι μόνο για τη θεραπεία του μελανώματος, της πιο επιθετικής και θανατηφόρας μορφής καρκίνου του δέρματος, αλλά και για τη θεραπεία και άλλων καρκίνων αλλά και άλλων φλεγμονωδών νόσων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"