Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σε αδιέξοδο οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

27/5/2014 11:08:05 πμ
25% συμμετοχή για όλα τα επιμέρους φάρμακα που χρειάζονται για τη νόσο τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μεγάλο πρόβλημα για τους Έλληνες νοσούντες από σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελεί το γεγονός ότι η μηδενική συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων αφορά μόνο τα σκευάσματα που απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στην αντιμετώπιση της νόσου, ενώ όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για τα επιμέρους συμπτώματα που προκαλεί, δηλαδή παυσίπονα, οφθαλμολογικά, αντικαταθλιπτικά κ.α., έχουν συμμετοχή 25% αυξάνοντας το μηνιαίο κόστος για κάθε πάσχοντα στα περίπου 200 ευρώ! Επίσης, τα άτομα με ΣΚΠ καλούνται να πληρώνουν αποκλειστικά από την τσέπη τους τις απαραίτητες φυσικοθεραπείες και την ψυχολογική τους στήριξη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ασθένεια δεν συμπεριλήφθηκε στις «43 Μη Αναστρέψιμες Νόσους» για τις οποίες δεν χρειάζεται να περνούν πια συνεχώς από Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ώστε να παίρνουν το επίδομα αναπηρίας.

Το σχετικό αίτημα είχε γίνει και προς το υπουργείο Εργασίας και προς το υπουργείο Υγείας.

Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα σκλήρυνσης κατά πλάκας, η νόσος που πλήττει νέα άτομα 20-40 ετών, είναι ισόβια κι ανίατη, χρειάζεται συνεχή φαρμακευτική αγωγή, φυσικοθεραπείες, καλή διατροφή και ψυχολογική στήριξη. Στην Ελλάδα καταμετρούνται σήμερα 12.000 ασθενείς ενώ η τάση είναι ανοδική.

Η ΣΚΠ δεν είναι θανατηφόρα, δεν είναι κληρονομούμενη, δεν είναι μεταδοτική, δεν αποκλείει τον πάσχων από την απόκτηση οικογένειας και δεν ακινητοποιεί όλους τους ασθενείς σε αμαξίδιο ή στο κρεβάτι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να κάνουν τα φαρμακεία, εξηγεί εκπρόσωπος του NCPA
Ισοδυναμεί με το 17-18% των συνολικών δικαιούχων






Σχετικά άρθρα

Challenge στα social media με υπερδοσολογία παρακεταμόλης
Αρμόδιοι στην Ευρώπη «φωνάζουν» για τους κινδύνους
BehinD: Πίσω από την Ηπατίτιδα Β μπορεί να κρύβεται η Ηπατίτιδα D
Νέα πανελλαδική πρωτοβουλία ενημέρωσης και δωρεάν ελέγχου
Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη
Η Ελλάδα αποκτά φωνή στο FIPWiSE Global Online Summit 2026
Πράσινο τσάι, παχυσαρκία & υπέρταση
Μεταβολικές επιδράσεις και αλληλεπιδράσεις με αντιυπερτασικά φάρμακα από την f-anazitisi