Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Samsung: Νέος κολοσσός στην αγορά βιολογικών φαρμάκων;

17/5/2017 11:15:06 πμ
Η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς παρασκευαστές φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Samsung, περισσότερο γνωστή για τα smartphones και τις τηλεοράσεις της, εδώ και μερικά χρόνια (από το 2011), χωρίς πολλή δημοσιότητα, εξελίσσεται σε ένα σημαντικό παρασκευαστή φαρμάκων.

Αυτή την περίοδο, στις δυτικές ακτές της Νότιας Κορέας, η Samsung BioLogics χτίζει ένα εργοστάσιο 740 εκατ. δολαρίων που θα της επιτρέψει να γίνει ο μεγαλύτερος παρασκευαστής βιολογικών φαρμάκων (φαρμάκων από ζωντανά κύτταρα και συστατικά αίματος και όχι από χημικές ουσίες). Η συγκεκριμένη αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 223,7 δισ. δολάρια μέχρι το 2021.


Η επιτυχία στα βιολογικά φάρμακα έχει μεγάλη σημασία για τη Samsung αλλά και για τη Νότια Κορέα, καθώς τα smartphones της αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από την Apple και κινεζικές εταιρείες, όπως η Huawei, ενώ ο ηγέτης του ομίλου, Τζέι Λι, φυλακίστηκε ύστερα από ένα σκάνδαλο που προκάλεσε την καθαίρεση της προέδρου της χώρας. Επιπλέον η ευρύτερη οικονομία της χώρας χρειάζεται νέες βιομηχανίες, καθώς τα ναυπηγεία και οι βαριές κατασκευές βρίσκονται σε πτώση.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung BioLogics Κιμ Τα-χαν δηλώνει έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή και διαπραγματεύεται περισσότερα από 15 νέα συμβόλαια. Το Δ.Σ. της Samsung του έδωσε 2 δισ. δολάρια για να ξεκινήσει την επιχείρηση πριν από 6 χρόνια. Οι πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2017 έφτασαν τα 96 εκατ. δολάρια, αύξηση 2,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, αλλά η επιχείρηση παραμένει μη κερδοφόρα.

 

Το νέο εργοστάσιο που βαφτίστηκε Edison, είναι ήδη το 3ο της Samsung BioLogics. Θα χρειαστεί τρία χρόνια για να είναι πλήρως παραγωγικό, αφού ολοκληρωθεί φέτος και εγκαινιαστεί στις αρχές του 2018.


Φωτογραφία από τις εργασίες του νέου εργοστασίου (insider.gr)

Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία παράγει 4 εκατ. λίτρα βιολογικών φαρμάκων κάθε χρόνο, ποσότητα που προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030, επισημαίνει ο Κιμ Τα-χαν. Με το νέο εργοστάσιο η Samsung BioLogics θέλει να διπλασιάσει το μερίδιό της στην αγορά.

Βασικοί ανταγωνιστές της είναι η ελβετική Lonza Group και η γερμανική Boeringer Ingelheim, αλλά και η ιαπωνική Fujifilm Holdings που επίσης μπήκε στην αγορά. Η Boeringer Ingelheim επενδύει 767 εκατ. δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο στη Βιέννη, ενώ η Fujifilm θα ξοδέψει 123 εκατ. για να βελτιώσει τις μονάδες παραγωγής της σε ΗΠΑ και Αγγλία.

 

Πηγή: insider.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μιλώντας σε πάνελ στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Νέα φαρμακευτική εταιρεία ανήκει σε ΜΚΟ
Αναλαμβάνει τη διάθεση των φαρμάκων της Purdue Pharma
Κορυφαία διάκριση για την AbbVie
Βρέθηκε στη 2η θέση στη λίστα Best Workplaces™ 2026
Παγκόσμια έρευνα για τη φήμη των φαρμακευτικών εταιρειών
Το σκορ και όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι ασθενείς