Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

ΡευΜΑζήν & ECONCARE: Έρευνα για την ψωριασική αρθρίτιδα & την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα

27/1/2025 3:39:49 μμ
Με τη στήριξη της UCB
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζήν», με την υποστήριξη της συμβουλευτικής εταιρείας ECONCARE και με χορηγία της UCB, πραγματοποίησαν μελέτη με στόχο την αποτύπωση του Ταξιδιού των Ασθενών με Ψωριασική Αρθρίτιδα και Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα στην Ελλάδα, καθώς και της επιβάρυνσης που επιφέρουν τα συγκεκριμένα νοσήματα στους ίδιους τους ασθενείς σε επίπεδο παραγωγικότητας αλλά και κοινωνικοοικονομικoύ φορτίου. 


Τα δεδομένα και για τα δύο αυτά νοσήματα υποδηλώνουν ότι αν και οι καθυστερήσεις που βιώνουν οι Έλληνες ασθενείς στο ταξίδι προς την οριστική τους διάγνωση είναι μικρότερες από αυτές που βιώνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία), παραμένουν σημαντικές και υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης. Η μείωση των καθυστερήσεων στη διάγνωση απαιτεί συντονισμένες ενέργειες, όπως η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε εξειδικευμένους γιατρούς, η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας ώστε να αναγνωρίζουν έγκαιρα τα πρώιμα συμπτώματα και η ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών για την ενίσχυση της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας. Επιπλέον, η μελέτη αναδεικνύει τη μεγάλη επίπτωση και των δύο νοσημάτων στην παραγωγικότητα, εύρημα που ενισχύει την ανάγκη για βελτίωση των διαγνωστικών διαδικασιών και της διαχείρισης των ασθενών.


Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας «ΡευΜΑζήν», Κατερίνα Κουτσογιάννη τόνισε: «Η αποτύπωση της καθημερινότητας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Ψωριασική Αρθρίτιδα και Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Μέσα από τη συγκεκριμένη έρευνα, αναδεικνύονται όχι μόνο οι ανάγκες των ασθενών αλλά και οι ευκαιρίες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Καλούμε όλους τους φορείς να συνεργαστούν, ώστε να διασφαλίσουμε την έγκαιρη διάγνωση, την καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία και, τελικά, την ανακούφιση από το βάρος αυτών των νοσημάτων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δείχνουν ότι χαμηλή δοσολογία για μικρό χρονικό διάστημα δεν επιδεινώνει τα συμπτώματα
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην 'Αννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Τεράστια η υποδιάγνωση των χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων στην Ευρώπη
Τη στιγμή που κοστίζουν στα συστήματα υγείας 21 εκατ. δολάρια τον χρόνο
Κυστική Ίνωση: Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών από τη λήψη νέων τροποποιητών
Σύμφωνα με μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 48ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη νόσο
Kapa Research: 1 στους 4 προμηθεύεται αντιβιοτικά, χωρίς να επισκεφθεί πρώτα τον γιατρό
Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»