Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΠΣΒΑΚ προς υπουργείο Οικονομικών: Θέλουμε τα πλήρη στοιχεία για τις εισφορές που έχει πληρώσει ο κλάδος

3/3/2021 3:39:41 μμ
Ο ΕΟΦ αρνήθηκε να τα δώσει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του κλάδου των καλλυντικών από την επιβολή, ετησίως, εισφοράς-τέλους επί της καθαρής χονδρικής τιμής πώλησης των προϊόντων τους.
Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), Θεόδωρος Γιαρμενίτης σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ενόψει της διαδικτυακής συνάντησης μεταξύ τους.

Ο ΠΣΒΑΚ διευκρινίζει ότι η εν λόγω εισφορά έχει επιβληθεί από το 1983 αλλά αντικαταστάθηκε το 2019 με το «Τέλος Ετοιμότητας υπέρ του ΕΟΦ» και έχει πλήξει τις εταιρείες ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κρίση όμως στην ουσία διευρύνεται λόγω των μέτρων προστασίας από την COVID-19, όπως αναφέρει ο Θ. Γιαρμενίτης, καθώς έχει συρρικνώσει σχεδόν ολοκληρωτικά την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον κλάδο στην προώθηση των προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και να προτείνει λύσεις, γι' αυτό και ζήτησε από τον ΕΟΦ τα πλήρη στατιστικά στοιχεία για την επιβάρυνση που έχει υποστεί ο κλάδος και συγκεκριμένα το ετήσιο ποσό που έχει καταβληθεί από τις επιχειρήσεις το διάστημα 2015-2019.

«Ο ΕΟΦ, προς έκπληξη όλων μας και όλως αναιτιολογήτως κατά την άποψή μας, αρνήθηκε τη χορήγηση των εκ μέρους μας αιτηθέντων στοιχείων, επικαλούμενος δήθεν ότι το ανωτέρω τέλος εισπράττεται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και κατά συνέπεια τα αιτούμενα στοιχεία δεν μπορούν να αναζητηθούν χωρίς υπέρμετρο διοικητικό κόστος», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ.

Έτσι καλεί το υπουργείο Οικονομικών να δώσει τα επίσημα αυτά στοιχεία στον Σύνδεσμο, επισημαίνοντας ότι «δεν καλύπτονται από κάποιο απόρρητο, καθώς αφορούν δημόσια έσοδα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Στο επίκεντρο η ελληνική οικονομία, η φαρμακευτική πολιτική και η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Επενδύει στις εταιρείες iDNA Genomics & iDNA Laboratories
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Η Farcom στην 55η Cosmoprof Worldwide Bologna
Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα
Bayer: Ενισχύει το pipeline της σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς
Και διευρύνει τις δυνατότητές της μέσω συνεργασιών και εξαγορών
Οι οδοντόκρεμες SANGI στο Space Technology Hall of Fame
Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control