Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πρότυπο διεπιστημονικό κέντρο αναφοράς για ασθενείς με Long Covid

30/6/2022 1:07:51 πμ
Στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το σύνδρομο Long Covid, ως μια καινούργια οντότητα που απαιτεί ολιστική διεπιστημονική προσέγγιση με εκπαίδευση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, και η παρουσίαση των δεδομένων λειτουργίας του Πρότυπου διεπιστημονικού κέντρου αναφοράς για ασθενείς του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» ήταν το θέμα ενημέρωσης που πραγματοποίησε το επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου της Α' ΚΕΘ ΓΝΑ «Ευαγγελισμός». 

Ο Θ. Πλεύρης δήλωσε ότι το υπουργείο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών, στοχεύει στη θεσμοθετημένη αντιμετώπιση του συνδρόμου Long Covid, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου, ώστε ο ασθενής να γνωρίζει όλο τον «οδικό» χάρτη για την αντιμετώπιση και διαχείριση του συνδρόμου. Από το 2020 έως και σήμερα λειτουργούν 132 ιατρεία post Covid, τα 82 σε νοσοκομεία και τα 50 σε κέντρα Υγείας και στις 7 υγειονομικές περιφέρειες, ενώ 24.500 ασθενείς έχουν λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. 

Από τη μεριά της η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Διευθύντρια Α’ ΚΕΘ ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» τόνισε ότι το σύνδρομο Long Covid για 1στους 5 θα αφήσει κάποιες υπολειμματικές βλάβες σε ζωτικά όργανα όπως οι πνεύμονες, η καρδιά, το ήπαρ, οι ενδοκρινείς αδένες, το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αστοχία του NHS τους προκάλεσε προσωπική και οικονομική ζημιά
Για ορατή αύξηση όγκου και επαναφορά του νεανικού δερματικού ιστού






Σχετικά άρθρα

Ην. Βασίλειο: Κατασχέθηκαν 2000 δόσεις παράνομων GLP-1 φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία
Σύσσωμες οι εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ε.Ε. διαμαρτύρονται
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του η εκτέλεση 60 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες
ΕΟΦ: Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα