Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Πρόστιμα 110 εκατ. δολ. για καρτέλ στο βρεφικό γάλα στην Κίνα

9/8/2013 11:03:59 πμ
Υψηλά πρόστιμα επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση σε έξι μεγάλες διεθνείς εταιρείες τροφίμων για τη συμμετοχή τους σε καρτέλ διαμόρφωσης τιμών σε βρεφικό γάλα και για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Mead Johnson Nutrition, Danone, Fonterra, Abbott Laboratories, FrieslandCampina και Βiostime International Holdings. Τα πρόστιμα ανακοινώθηκαν από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), η οποία διεξάγει ταυτόχρονα και ξεχωριστές έρευνες για τον καθορισμό τιμών. Αυτές αφορούν 60 εγχώριες και ξένες φαρμακοβιομηχανίες, καθώς και εταιρείες, οι οποίες έχουν ανάμειξη σε παράτυπες συναλλαγές χρυσού. Προς το παρόν, πάντως, τα πορίσματα των ερευνών δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, τα πρόστιμα για το καρτέλ βρεφικού γάλακτος αποτελούν ρεκόρ για την Κίνα, αν και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία. Συνήθως, η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμα, αλλά όχι υψηλά, σύμφωνα με αναλυτές.


Πηγή: kathimerini.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
Είναι 100% φυσικό, μικρό, πρακτικό και αποτελεσματικό






Σχετικά άρθρα

InterMed: Απέσπασε δύο διεθνείς διακρίσεις για τις καμπανιές της
Αφορούν το Luxurious SunCare Sun Protection Drops SPF50+ και το The Skin Pharmacist Caffeine Eye Serum
Haleon: Νέα καμπάνια για το Panadol προωθεί την επιστημονική καθοδήγηση
Με τίτλο: «Μην παίζεις με τον πόνο σου»
Opella: Μεγάλη επένδυση $70 εκατ. στα προβιοτικά
Εγκαινιάζει νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής για το σκεύασμα Enterogermina στο Μεξικό