Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Πώς πρέπει να βάφονται οι ώριμες γυναίκες;

26/6/2017 2:47:58 μμ
Όταν το μακιγιάζ πρέπει να αναδείξει τη γοητεία σας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με το πέρασμα των χρόνων η επιδερμίδα χάνει την υγιή όψη της, με αποτέλεσμα να γίνεται θαμπή, κίτρινη με δυσχρωμίες και ρυτίδες ενώ παράλληλα διαταράσσεται η λειτουργία των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων κάνοντας την ξηρή και ανελαστική.

Το έντονο μακιγιάζ σε ένα ώριμο πρόσωπο δεν φαίνεται το ίδιο κολακευτικά όσο δείχνει σε ένα νεανικό, καθώς οι γραμμές του προσώπου του είναι πλέον βαθιές και καθοδικές για αυτό το μακιγιάζ σε αυτήν την ηλικία θα πρέπει να είναι ελαφρύ και διακριτικό.


Πιο συγκεκριμένα, το make up θα έχει λεπτή υφή με υδατικούς και αντιγηραντικούς παράγοντες μιας και η ώριμη επιδερμίδα στερείται υγρασίας. Η τοποθέτησή του πρέπει να γίνεται προσεκτικά καθώς έχει την τάση να συσσωρεύεται στις πτυχές του προσώπου και να τονίζει άσχημα τις ρυτίδες. Όσον αφορά την πούδρα επιλέγουμε κάποια με ουδέτερη απόχρωση και την εφαρμόζουμε με φειδώ, για να αποφύγουμε ένα βαρύ αποτέλεσμα.

Για το μακιγιάζ των ματιών επιλέγουμε σκιές ματ όχι πολύ γυαλιστερές σε αποχρώσεις του μπεζ, σομόν, απαλού ροζ και του πάγου, οι οποίες θα δώσουν φως και θα αναδείξουν την γερασμένη όψη τους.

Το κραγιόν ακολουθεί και αυτό τους παστέλ τόνους του ροδακινί, ροζ ή σομόν με ματ υφή ή ελαφρώς ιριδίζουσα. Το περίγραμμα των χειλιών είναι απαραίτητο καθώς συγκρατεί περισσότερες ώρες το κραγιόν ενώ παράλληλα τονίζει το φυσικό τους σχήμα.


Σχετικά με το ρουζ, τοποθετείται λίγο πιο ψηλά από το κανονικό, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει μία αίσθηση ανοδικότητας του προσώπου. Γενικά, στο μακιγιάζ για ώριμες ηλικίες θα πρέπει να αποφεύγονται τα σκούρα και σκληρά χρώματα όπως είναι το καφέ, μωβ, σκούρο πράσινο, μπλε καθώς και τα περλέ καθώς θα δώσουν μία αφύσικη εικόνα στο πρόσωπο προσθέτοντας του χρόνια και τονίζοντας τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής
Και παρέχει στους φαρμακοποιούς τα απαραίτητα στοιχεία και εκπαιδευτικά εργαλεία






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής