Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πώς ο ΕΟΦ θα διασφαλίσει τα επιτρεπτά επίπεδα NDEA/NMEA στις σαρτάνες

11/2/2019 4:13:37 μμ
Ένα τρίτο εργαστήριο θα ελέγχει τις δραστικές ουσίες από τον παραγωγό Zhejiang Huahai
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΦ καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες, που είναι Κάτοχοι Αδειών Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) σκευασμάτων με καντεσαρτάνη (candesartan), ιρβεσαρτάνη (irbesartan), λοσαρτάνη (losartan), ολμεσαρτάνη (olmesartan) και βαλσαρτάνη (valsartan), να διασφαλίζουν ότι τα επίπεδα προσμείξεων NDEA/NDMA στα τελικά τους προϊόντα να είναι εντός των καθορισμένων ορίων.


Η ανακοίνωση αφορά όλες τις παρτίδες των φαρμακευτικών προϊόντων με αυτές τις δραστικές ουσίες που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά και ανεξάρτητα της διαδικασίας αδειοδότησής τους (αμοιβαία, αποκεντρωμένη, κεντρική, εθνική).


Απευθύνεται δε και στους παραγωγούς και στους τοπικούς αντιπροσώπους φαρμακευτικών προϊόντων με τις προαναφερόμενες δραστικές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ δίνει τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

  • Όταν αναστέλλεται/ανακαλείται ένα πιστοποιητικό CEP δραστικής ουσίας από συγκεκριμένο παραγωγό, θα πρέπει να μην απελευθερώνονται/διατίθενται νέες παρτίδες τελικού προϊόντος στην αγορά.
  • Στην περίπτωση που η αναστολή/ανάκληση πιστοποιητικού CEP αφορά παρτίδες που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά, αυτές ανακαλούνται, εκτός εάν πραγματοποιηθούν εργαστηριακοί έλεγχοι των εν λόγω προσμείξεων με το χαρακτήρα του επείγοντος (εντός 2 εβδομάδων από τη δημοσιοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης) και εφόσον ενημερωθεί άμεσα ο ΕΟΦ (Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας) για τα αποτελέσματα εντός των καθορισμένων ορίων.
  • Ειδικότερα, στην περίπτωση προϊόντων που περιέχουν δραστική ουσία από τον παραγωγό Zhejiang Huahai, οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τρίτο εργαστήριο που διαθέτει άδεια δυνατότητας διενέργειας ελέγχων για φαρμακευτικά προϊόντα ή πρώτες ύλες φαρμακευτικών προϊόντων από τον ΕΟΦ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους