Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πώς θα κατανεμηθούν δαπάνες 300 εκατ. ευρώ για το φάρμακο;

7/4/2024 10:36:01 μμ
Νέα συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με τη φαρμακοβιομηχανία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ζήτημα ημερών είναι η συνάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με τους επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών προκειμένου να συζητήσουν από κοινού την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης τους τρεις πρώτους μήνες του 2024.


«Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βγει η απόφασή μου για την κατανομή των 300 εκατ. ευρώ, τα 120 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία, τα 100 εκατ. ευρώ για τα ΦΥΚ και τα 80 εκατ. ευρώ για το retail. Θέλω να δω την επίδραση των μέτρων που εφαρμόζονται. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι να υπάρχει διαφάνεια και προβλεψιμότητα», επισήμανε ο υπ. Υγείας μιλώντας κατά τη διάρκεια του14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management.


Αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους CEOs των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών αποκάλυψε ότι συζητήθηκε και το ενδεχόμενο επενδύσεων αυτών στη χώρα μας. «Παρόλο που η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 2% του πληθυσμού της Ε.Ε., η χώρα μας παράγει το 10% των γενόσημων φαρμάκων. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Στη συνάντηση (στο Μέγαρο Μαξίμου) καλέσαμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να αξιοποιήσουν το επενδυτικό clawback και να κάνουν παραγωγή στην Ελλάδα, είτε με δικά τους εργοστάσια είτε μέσω συμπράξεων με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες», είπε ο υπ. Υγείας. 


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΦαΜ, Ντανιέλα Μάλο, κατά την έναρξη του Συνεδρίου αναφέρθηκε στη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση σπάνιων και χρόνιων νοσημάτων. Χαρακτηριστικά η Ν. Μάλο αναφερόμενη στο θέμα της φετινής διοργάνωσης του Συνεδρίου, «Pharmadise – Leading healthcare intelligence», διερωτήθηκε τι είναι «παράδεισος» επισημαίνοντας: «Ο παράδεισός μας ονομάζεται φάρμακο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί