Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

12 μύθοι για την οστεοαρθρίτιδα, που δεν πρέπει να πιστεύουμε
Δρ. Φώτης Τσούκας, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Metropolitan Hospital
Pfizer Hellas: Δωρεά 100 monitors για ΜΕΘ
Και 100.000 προστατευτικές μάσκες για τους επαγγελματίες υγείας


Ποια λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου;

16/8/2018 11:43:42 πμ
Η προστασία είναι εμφανής ακόμη και σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αντικαρκινικές ιδιότητες έχει η κατανάλωση λάχανων και μπρόκολων, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, με επικεφαλής τη δρα Γκίτα Στόκινγκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Immunity", σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψαν -μέσα από πειράματα σε ζώα και σε ιστούς μίνι-εντέρου στο εργαστήριο- ότι αντικαρκινικές ουσίες παράγονται κατά την πέψη αυτών των λαχανικών.

Όπως το δέρμα, η εσωτερική επιφάνεια του εντέρου συνεχώς αναγεννιέται από βλαστοκύτταρα μέσω μιας διαδικασίας που παίρνει τέσσερις έως πέντε μέρες και η οποία μερικές φορές μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη, με συνέπεια την πρόκληση φλεγμονής ή καρκίνου.


Η νέα μελέτη δείχνει ότι όταν κανείς τρώει λαχανικά και μπρόκολα, παράγονται χημικές ουσίες που, φθάνοντας στο παχύ έντερο, επιδρούν θετικά στα βλαστικά κύτταρα και προστατεύουν την εσωτερική επιφάνειά του, έτσι ώστε να ανανεωθεί χωρίς πρόβλημα.


Η διατροφή των πειραματόζωων (ποντικιών) με δίαιτες πλούσιες σε αυτές τις ουσίες προστάτευσε τα ζώα από καρκίνο του εντέρου, ακόμη και όταν διέθεταν στο DNA τους γονίδια υψηλού κινδύνου για τη νόσο. Χωρίς την ίδια διατροφή, τα πειραματόζωα αυτά πάθαιναν τελικά καρκίνο. Όταν όμως τα πειραματόζωα άρχισαν την προστατευτική διατροφή, σταματούσε η εξάπλωση των καρκινικών όγκων.


«Αιτία για αισιοδοξία» χαρακτήρισε τα ευρήματα η δρ Στόκινγκερ και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σίγουρα λόγοι για να τρώει κανείς περισσότερα λάχανα και μπρόκολα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

"Συνεργασία και αλληλεγγύη" είναι το μήνυμα του ομίλου
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily






Σχετικά άρθρα

12 μύθοι για την οστεοαρθρίτιδα, που δεν πρέπει να πιστεύουμε
Δρ. Φώτης Τσούκας, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής Metropolitan Hospital
Η Περιφέρεια Αττικής αναζητά εθελοντές
Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Covid-19: Νοσούν τα ζώα συντροφιάς και μεταδίδουν τον ιό;
Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων
Ουροποιητικό: Ποια συμπτώματα χρειάζονται επειγόντως ιατρικό έλεγχο;
Και πρέπει να σας παρακινήσουν να μιλήσετε με το γιατρό σας;