Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πλησιάζει το Νέο Δελτίο τιμών

24/11/2014 11:37:34 πμ
Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, υπογραφές και διορθώσεις, τελικά η υπογραφή δόθηκε
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την ώρα που η αγορά περιμένει εναγωνίως να βγουν νέα σκευάσματα στα φαρμακεία για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς για τις θεραπείες τους, η τιμολόγηση ακολουθεί ρυθμούς… χελώνας.

Είναι ενδεικτικό πως ενώ η αρμόδια επιτροπή φαρμάκων του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε για τελευταία φορά στις 21 Οκτωβρίου για να οριστικοποιήσει τις τιμές σε 600 νέα γενόσημα και 60 πρωτότυπα φάρμακα που θα βγουν στην αγορά, χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον Ε.Ο.Φ., να ξαναεπιστρέψουν τα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας κ.ο.κ.

 


Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, υπογραφές και διορθώσεις τιμών και λάθη, η πολυπόθητη τελικά υπογραφή δόθηκε.


Έτσι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει και επισήμως στον «αέρα» το νέο δελτίο τιμών.

Να σημειωθεί πως οι εταιρείες καιρό τώρα περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να διατεθούν τα φάρμακα στην αγορά και να λάβουν νέες θεραπείες οι ασθενείς.


 

Πηγή: iatropedia.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένεται και η σχετική εγκύκλιος από το υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ελλείψεις φαρμάκων
Η PGEU ενημερώνει την Ευρώπη για τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακοποιών στην ανθεκτικότητα του συστήματος
ΙΦΕΤ: Διασφαλίζει την πλήρη πρόσβαση των ασθενών στο αντιβιοτικό τριμεθοπρίμης/σουλφομεθοξαζόλης
Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και οι φαρμακαποθήκες προμηθεύονται τις απαιτούμενες ποσότητες
Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ο Νόμος περί Κρίσιμων Φαρμάκων
Στοχεύει στη μείωση των ελλείψεων
Γιατί καθυστερούν τα ΦΥΚ στα φαρμακεία;
Ρεπορτάζ του f.daily για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις