Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΙΣ: Στα δικαστήρια για να ακυρωθεί η απόφαση για τα γενόσημα

21/9/2015 1:34:57 μμ
Με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια τα γενόσημα στους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για την επίτευξη στόχου αύξησης της συνταγογράφησης γενοσήμων κατά 5% το μήνα, κατέθεσε στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι πρέπει να διευκρινιστούν τα γενόσημα ανά θεραπευτική κατηγορία, καθώς και τα off patent φάρμακα, και να ενσωματωθούν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, ώστε να συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση της διείσδυσης των αξιόπιστων γενοσήμων (όπως είναι τα ελληνικά) στην αγορά, με επιστημονικά και όχι λογιστικά κριτήρια και χωρίς την απειλή επιβολής ποινών.

Το θέμα ετέθη και σε συνάντηση που είχε  ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκος με την πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κυρία Κατερίνα Αντωνίου. Μάλιστα ο κ. Βλασταράκος ξεκαθάρισε πως αν δεν γίνει ο διαχωρισμός, τότε θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Παρασκευή, να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης, για την επίτευξη στόχου των γενοσήμων, με τις άνω προϋποθέσεις.
Όπως ανέφερε, η αύξηση της χρήσης των αξιόπιστων γενοσήμων είναι θεμιτή και επιθυμητή από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στην περίθαλψη των ασφαλισμένων και στην ιατρική λειτουργία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη