Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Σε τηλεδιάσκεψη με τον ΕΟΠΥΥ για τον τακτικό έλεγχο

21/9/2022 11:41:00 μμ
Ακόμα υπάρχουν απλήρωτοι φαρμακοποιοί για τις συνταγές Ιουνίου και Ιουλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διοικητικούς και φαρμακευτικούς ελέγχους των συνταγών των φαρμακοποιών συνεχίζονται και ο ΠΦΣ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Σχετικά με τις πληρωμές του 95% Ιουνίου και Ιουλίου, υπάρχουν ακόμα μη εκκαθαρισμένες υποβολές, οι οποίες έχουν πολλαπλά συστημικά λάθη, ενώ οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε επικοινωνία με τη ΚΜΕΣ για να διορθωθούν. Προβλήματα εντοπίστηκαν και με τα τιμολόγια των ραντεβού εμβολιασμών που δεν καταχωρήθηκαν στο ΣΣΥ. Όσο για τις πληρωμές 5% Ιουνίου υπάρχουν καθυστερήσεις από τις ΠΕΔΙ, όταν αναμένονται δικαιολογητικά για τις θεραπεύσιμες ενέργειες και όταν υπάρχουν ελλείψεις.

Η απόφαση που έλαβαν οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ και του ΕΟΠΥΥ είναι να σταλούν διευκρινίσεις από τον Οργανισμό προς τις ΠΕΔΙ, όπως και έγινε από τον Γ. Αγγούρη, σχετικά με τα εξής: την προθεσμία υποβολής των θεραπεύσιμων ενεργειών στις 4 εργάσιμες και όχι ημερολογιακές ημέρες, τη μη υποχρέωση υποβολής φωτοτυπίας της Κάρτας Ευρωπαίου πολίτη και τι γίνεται αποδεκτό σε απουσία υπογραφής και σφραγίδας του συνταγογράφου ιατρού ή φύλλου έκδοσης της συνταγής. Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί καλούνται από τον ΠΦΣ να ανεβάζουν στο σύστημα αρχεία σε μορφή pdf και να ενημερώνουν -μέσω των συλλόγων τους- τη γραμματεία του ΠΦΣ για τέτοιου τύπου προβλήματα, ώστε να επιλύονται ταχύτερα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης