Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παραιτήθηκαν οι διοικητές του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ

14/3/2018 10:10:47 πμ
Τι σχολίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πετρόπουλος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι διοικητές δύο μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών της χώρας, ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, αφήνοντας προσωρινό κενό στις θέσεις αυτές.

Ο επί ένα χρόνο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, παραιτήθηκε, μετά από αίτημα του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του χρεώθηκαν οι καθυστερήσεις και τα λάθη στη λειτουργία του ταμείου.

Ωστόσο ο ίδιος ο υφυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε πώς "η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν αποτελεί μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη" και εξήγησε: " ο κ. Μπακαλέξης επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον του το πρώτο έτος λειτουργίας του ΕΦΚΑ, ένα έτος πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα, το οποίο κανείς δεν ανέμενε. Αποδείξαμε και με τη συμμετοχή του κ. Μπακαλέξη ότι αυτό το έργο, που είχαμε διακηρύξει, ήταν δυνατό και εφικτό να γίνει με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της κοινωνικής ασφάλισης στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας».

Ο διάδοχος, σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα είναι ένα πρόσωπο τεχνολογικά καταρτισμένο για να προχωρήσουν ταχύτερα οι επόμενες ξεχωριστές ανάγκες του ΕΦΚΑ, που είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα μηχανογραφικά συστήματα, η ταχύτερη έκδοση των συντάξεων κ.ά. "Θα κάνουμε τα τεχνολογικά θαύματα της οργάνωσης του ΕΦΚΑ με την επιλογή ενός ανθρώπου που θα είναι ικανός από άποψη ειδίκευσης» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε επίσης και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, Θανάσης Καποτάς, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του 2019 και απαιτείται χρονικό περιθώριο 18 μηνών από την ημέρα που παραιτείται κάποιος από τη θέση που κατείχε, μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.

Νέοι διοικητές αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις αυτές, τις επόμενες μέρες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο