Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για άτομα με οπτική αναπηρία ≥80%

26/9/2025 4:05:44 μμ
Η σχετική ΚΥΑ υπεγράφη από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιο Πετραλιά, η τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ρυθμίζει τη μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των ατόμων με αναπηρία όρασης σε ποσοστό 80% και άνω.

 

Η απόφαση που τίθεται άμεσα σε ισχύ, απαλλάσσει τους δικαιούχους από το κόστος της θεσμοθετημένης συμμετοχής, ανεξαρτήτως κατηγορίας φαρμάκου. Η παρέμβαση αυτή υλοποιεί δέσμευση του υπουργού Υγείας, ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο και τεκμηριωμένο αίτημα των ατόμων με οπτική αναπηρία και συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της προσβασιμότητας και ισότητας στο φάρμακο. Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την εξάλειψη των ανισοτήτων στον χώρο της υγείας και την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες στον τομέα της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Νέο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας από τον e-ΕΦΚΑ

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τον e-ΕΦΚΑ ότι από την 1η Οκτωβρίου 2025, θα ξεκινήσει η λειτουργία νέας δομής Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. για την πιστοποίηση αναπηρίας, στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) επί της Λ. Εθνάρχου Μακαρίου 1. Η νέα δομή θα εξυπηρετεί πολίτες που υπάγονται στις Γραμματείες  ΚΕ.Π.Α. Πειραιώς, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Νίκαιας-Ρέντη, Περιστερίου, Ραφήνας και Κορωπίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο 92% η συμμετοχή στις εκλογές






Σχετικά άρθρα

Ην. Βασίλειο: Κατασχέθηκαν 2000 δόσεις παράνομων GLP-1 φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία
Σύσσωμες οι εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ε.Ε. διαμαρτύρονται
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του η εκτέλεση 60 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες
ΕΟΦ: Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα