Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια ημέρα ιογενούς ηπατίτιδας

29/7/2024 10:42:16 μμ
Ώρα για δράση: Έλεγχος - Θεραπεία - Εμβολιασμός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ιογενούς Ηπατίτιδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων για τις ιογενείς ηπατίτιδες, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.


Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους, με τον εμβολιασμό έναντι της ηπατίτιδας Β να έχει συμπεριληφθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού και να είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της νόσου και των επιπλοκών της. Επιπλέον, η χρήση συνδυασμού αντι-ιικών φαρμάκων έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπισή της.


Η ηπατίτιδα C είναι σήμερα ιάσιμη, δεδομένου ότι τα νέας γενιάς φάρμακα άλλαξαν ριζικά το τοπίο στη θεραπεία των ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C. Τα νέα φάρμακα χορηγούνται ως δισκία, έχουν ισχυρή αντι-ιική δράση και αυξάνουν το ποσοστό ανταπόκρισης στη θεραπεία, με ταυτόχρονη μείωση της διάρκειας χορήγησής της. Στη χώρα μας, όλοι οι ασθενείς έχουν δωρεάν πρόσβαση στα νέα θεραπευτικά σχήματα που οδηγούν στην πλήρη κάθαρση του ιού και στην ίαση της λοίμωξης. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, έχουν λάβει θεραπεία με τα νέας γενιάς φάρμακα περίπου 15000 άτομα.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σπ. Σαπουνάς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν
Σε ετοιμότητα ο Φ.Σ. Λάρισας, σύμφωνα με τον Θ. Κουτσούκη






Σχετικά άρθρα

Ευρωβαρόμετρο: Η δημόσια υγεία ψηλά στις ανησυχίες των Ελλήνων
Και η πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες ανάμεσα στις προτεραιότητες των Ευρωπαίων
Νέα έρευνα για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής στο φαρμακείο
Τα ευρήματα αναδεικνύουν για άλλη μία φορά την αξία του φαρμακοποιού
Νέα δεδομένα για το Lactobacillus sakei
Περιέχεται στο OptoFresh Probio Relief της InterMed
Νέο αντιγριπικό εμβόλιο & νέα ινσουλίνη συνιστά ο ΕΜΑ
Και ξεκινά αξιολόγηση για πιθανώς καρκινογόνο αντιβιοτικό