Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Π.Ο.Υ.: Δημιουργεί πλατφόρμα για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

22/3/2023 7:15:57 μμ
Το εγχείρημα έλαβε την έγκριση των αρμόδιων Επιτροπών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια μοναδική πλατφόρμα θα διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) Ευρώπης, μέσα από την οποία εκπρόσωποι κυβερνήσεων και εταίρων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και φιλανθρωπικών οργανώσεων θα προωθούν από κοινού λύσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα και υψηλού κόστους φάρμακα.

Το εγχείρημα έλαβε την έγκριση των αρμόδιων Επιτροπών του Οργανισμού και τώρα προωθείται στα κράτη-μέλη και στους λοιπούς εταίρους έντυπο με τους όρους, τους στόχους, τον τρόπο λειτουργίας και άλλες λεπτομέρειες, για διαβούλευση και συμβουλευτική.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός, ενώ η αγορά των καινοτόμων φαρμάκων αναμένεται να διευρυνθεί την επόμενη δεκαετία, υπάρχει ο κίνδυνος για σοβαρές πιέσεις στα συστήματα υγείας και στους ασθενείς λόγω των αυξανόμενων τιμών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Το akolouthotinagogi.gr απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly